Formule 1

Brown tovert idee uit de hoge hoed om GP te redden: "Liberty Media moet Silverstone kopen"

Uitgegeven door Marten Veenstra • 8 juli 2017 17:45

Al jaren wordt gesproken over het verdwijnen van de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone van de F1-kalender. De British Racing Drivers' Club (BRDC) die eigenaar van het circuit is, heeft een contract om tot 2027 om de Grand Prix te organiseren, maar wil onder dit contract uit omdat de kosten van de Grand Prix te hoog worden. In het huidige contract dat de BRDC afsloot met Bernie Ecclestone staat een jaarlijkse prijsverhoging opgenomen waardoor elk jaar meer betaald moet worden.

Silverstone F1


Nu de Formule 1 is overgenomen door Liberty Media heeft de BRDC geprobeerd andere voorwaarden voor het contract af te sluiten. Liberty Media geeft echter aan dat het niet mogelijk is om over een lopend contract te onderhandelen. De BRDC denkt er daarom nu over om een optie te gebruiken om het contract te verbreken. Hierdoor zouden zij na 2019 kunnen stoppen met het organiseren van de Grand Prix op Silverstone.

McLaren baas Zack Brown ziet maar één mogelijke optie om de race toch te behouden. Liberty Media zou het circuit volgens hem moeten kopen zodat zij zelf de Grand Prix kunnen organiseren: “Mijn visie is dat Liberty Silverstone moet kopen. Ik denk dat zij het zouden moeten kopen, net als de NFL, bezitten zij hun Super Bowl. Ik heb dit ook laten weten aan Liberty.”

Hoe serieus het idee van Brown genomen moet worden is niet duidelijk. Volgens Brown staat Liberty Media niet per se negatief tegenover zijn idee: “Zij luisteren en zullen het snel aangeven wanneer ze het niet eens zijn, en ze hebben niet aangegeven dat ze het niet eens zijn met deze logica. Ik wil geen woorden in hun mond leggen en zeggen dat ze het nu gaan kopen, want ik heb geen idee.”

Last-minute naar de Formule 1 in Silverstone? Dat kan! Kijk HIER vrijblijvend voor meer informatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS