Formule 1

BREAKING: Paul di Resta maakt dit weekend rentree in de F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2017 10:57

BOEDAPEST - Paul di Resta van Sky F1 valt tijdens de Grand Prix van Hongarije in bij Williams voor Felipe Massa omdat hij zich onwel voelt. De Braziliaan voelde zich al niet lekker na de vrijdagse trainingssessies en bezocht het ziekenhuis voor preventieve tests. Hij werd fit verklaard om zaterdagochtend deel te nemen aan de derde vrije training, maar voltooide slechts twaalf ronden voordat hij de baan verliet met hernieuwde klachten.

Paul di Resta Williams F1 Grand Prix Hongarije


Di Resta is Williams' reservecoureur en maakt zich op voor zijn eerste 59ste Grand Prix-start en zijn eerste sinds de Braziliaanse GP van 2013, toen hij voor Force India reed. "Ik ben er klaar voor om in te springen als hij een stand in nodig heeft", zei de Schot voorafgaand aan de derde vrije training op zaterdagochtend.

"Je bent erg nerveus, je bent erg enthousiast, je wordt in het diepe gegooid. Het is een lastige, kleine baan. Je moet heel toegewijd en zelfverzekerd zijn. Je moet gewoon in de auto stappen en doen wat je kunt doen. Zelfs als ik vanmorgen had gereden, zou ik niet met veel brandstof rijden en met maar één compound."

Bij Williams werd gezien hoe monteurs aan het eind van VT3 de pedalen in de auto van Massa vervingen. Di Resta is één van de langere rijders in de paddock, terwijl Massa één van de kleinste is. Het wordt voor de Schot, die vanmiddag al de kwalificatie rijdt in de plaats van Massa, de eerste ervaring met Williams-auto van dit seizoen, hoewel hij wel de hybride auto van het team van 2014 testte.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS