Formule 1

BMW en Ford maken geen comeback in Formule 1: "Het is zo duur! Als je kijkt naar.."

Uitgegeven door Daan Daniels • 8 februari 2017 15:47

De Duitse autofabrikant BMW heeft geen plannen om terug te keren in de Formule 1. Dat zei het bedrijf in een verklaring tegen het Britse Autosport.com “Toen we in 2009 besloten om uit de Formule 1 te stappen, was dat een strategische beslissing voor de lange termijn. We wilden een aantal van de Formule 1-middelen inzetten voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van alternatieve aandrijflijnen”, legt BMW uit.

BMW Formule 1


“We volgen de ontwikkelingen in de wereld van de gemotoriseerde sport, maar momenteel hebben we geen plannen om terug te keren in de Formule 1.” BMW is momenteel wel actief in de DTM en GT racing. Een terugkeer op Le Mans staat op stapel voor 2018.

Ook voormalig deelnemer aan de Formule 1 Ford ontkent dat er plannen zijn voor een terugkeer in de Formule 1. “Formule 1 is zo duur. Als je kijkt naar alle series waarin we nu rijden, dan is er een relevantie voor alle doelen en doelstellingen die we hebben in het ontwikkelen van onze instrumenten en technologie. En onze mensen vertalen het naar de gewone auto’s."

Bestel alvast je Formule 1-kaarten voor de GP van Belgiė 2017 op Spa-Francorchamps

Start F1 GP Spa Francorchamps


Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met beslissen, want de mooie plaatsen worden alweer snel geboekt! Kijk HIER vrijblijvend voor alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS