Formule 1

Billy Monger hoopt sponsors te vinden om te kunnen racen: "Met verschillende partijen gesproken"

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 30 maart 2018 20:29

Billy Monger, de 18-jarige Brit die vorig jaar beide benen verloor bij een zware crash in de Formule 4, maakt dit weekend zijn rentree in de racerij. Hij zal deelnemen aan de Britse Formule 3 race in Oulton Park waar hij zichzelf voldoende in de kijker hoopt te rijden om sponsoring te vinden voor de rest van het seizoen.

Billy Monger

“Dit is het kampioenschap waaraan ik deel wilde gaan nemen voordat ik vorig jaar gewond raakte. Het is een goede stap voorwaarts naar grotere en betere dingen in Europa. Daar is echter wel steun en sponsoring voor nodig. We hebben met verschillende partijen gesproken. Hopelijk kunnen we met een goed resultaat mensen overtuigen waartoe ik in staat ben.”

Hoewel Monger vorig jaar ruim 800.000 pond gedoneerd kreeg na zijn ongeluk, gebruikt hij dit geld enkel voor zijn revalidatie en niet voor zijn racecarrière. “De crowdfunding was puur bedoeld om mij te helpen herstellen. Het geld wordt gebruikt voor protheses en dergelijke. Dit geld is gedoneerd door mensen die mij wilden helpen om mijn leven terug op te pakken. Ik wil het daarom nergens anders voor gebruiken. Ik houd van racen en ik hoop dat wanneer ik hard genoeg werk, we voldoende fondsen kunnen werven om de concurrentie aan te gaan met andere coureurs.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS