Formule 1

Bernie Ecclestone trapt weer eens na tegen Liberty Media, maar het is 'zijn' Formule 1 niet meer

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2017 22:29 • Print artikel

Miljardair Bernie Ecclestone, de voormalig eigenaar van de Formule 1, heeft op zijn tijd de nodige stevige uitspraken. Dit keer reageert de bejaarde Brit op de plannen van Liberty Media en de FIA voor de wijziging van het motorenreglement vanaf 2021. De plannen werden door Mercedes, Ferrari en Renault niet met open armen ontvangen een de voormalig F1-supremo begrijpt dit volledig.

Bernie Ecclestone Formula 1 Liberty Media

“Het probleem is dat ze allemaal een fortuin hebben besteed aan deze belachelijke motoren”, aldus Ecclestone tegen het Engelse Autosport. “En ze willen niet terug naar de directie en zeggen ‘we hebben nog wat pegels nodig, omdat we de motoren moeten aanpassen. Ik denk oprecht dat ze iets echt anders moeten doen, of het met rust laten.”

“Alles wat ze hadden moeten doen, was wat we drie jaar geleden besloten hebben, ik denk, met Jean Todt, wat meer brandstof in de auto, en geef ze nog iets van 2.000 toeren. Dat was alles wat nodig is.”

De Brit is dan ook sceptisch over de plannen die de nieuwe eigenaren hebben om de sport te verbeteren. “Ze hadden niet zoveel voorspellingen moeten doen”, aldus Ecclestone. “Ze hadden moeten wachten en kijken wat er gedaan kon worden. Ik ben er zeker van dat wat ze in gedachten hadden, goed te doen was. Het probleem is om het te doen. Alles wat we hadden moeten doen, was kijken naar de periode toen de Formule 1 echt populair was. Ik heb nog niet echt een verschil gezien. Het racen is goed, het is beter nu, dan dat het was. We hebben hier vier jaar op gewacht, dus het is wat makkelijker als er competitie is. Nu Ferrari wakker is geworden, is het goed.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS