Formule 1

Begrip voor Red Bull; Max IN, Daniil OUT: "Kvyat is niet dé nieuwe Sebastian Vettel"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 12 mei 2016 15:44

Daniil Kvyat moet dit weekend weer plaatsnemen in de Toro Rosso, nadat Max Verstappen zijn plek overnam bij Red Bull Racing. De meningen zijn hier nog steeds over verdeeld, zondag is er iets meer over te zeggen. Voormalig McLaren man Marc Priestley denkt echter dat Red Bull een goede beslissing heeft genomen door Max Verstappen te laten promoveren en om Kvyat aan de kant te zetten.


"Kvyat is een goede coureur, hij is getalenteerd, maar we weten allemaal dat Red Bull op zoek is naar de nieuwe Sebastian Vettel", vertelde Priestley in gesprek met SkyF1. "Ze zoeken naar de volgende wereldkampioen. En als ze van mening zijn dat Kvyat het niet in zich heeft, dan stappen ze snel over op de volgende. Ik kan me wel vinden in die aanpak, in mijn ogen is het een goede beslissing. De Formule 1 moet bestaan uit de beste coureurs ter wereld, dus je stelt een programma samen dat de beste rijders voort moet brengen. Je steunt talenten van jongs af aan, geeft ze de kans en zodra je tot de conclusie komt dat ze het toch net niet gaan redden, neem je gelijk je verlies."

Max Verstappen aanmoedigen bij de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! Informatie Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS