Formule 1

Auer krijgt DTM-winst cadeau van Di Resta en nadert klassementsleider Ekstrom tot op één punt + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 9 september 2017 18:07

NURBURGRING - Mercedes-coureur Lucas Auer heeft zaterdag de eerste DTM-race op een kletsnatte Nürburgring gewonnen. De 23-jarige Oostenrijker startte de 33 ronden tellende race vanaf pole, viel in de wisselende weersomstandigheden gedurende de race enkele plaatsten terug maar vocht zich tegen het einde, mede door goede bandenwissels, weer naar voren. In de laatste ronde liet voormalig F1-coureur Paul Di Resta de roze Mercedes met wagen nummer 22 voorbij zodat Auer de overwinning op kon eisen en zo goede zaken deed in de stand om het kampioenschap. De Brit Di Resta finishte kort achter Auer terwijl Robert Wickens er met zijn derde plaats een volledig Mercedes-feest van maakte op het podium. Klassementsleider en Audi-coureur Mattias Ekström eindigde ver buiten de punten op de vijftiende plaats.



Bij de start op een kletsnatte Nürburgring kwam poleman Lucas Auer maar matig weg in zijn roze BWT-Mercedes. De Braziliaan Farfus profiteerde hier gretig van en in zijn wit-rode BMW M4 greep hij de leiding om de eerste helft van de race te domineren en een gat van zeven seconden naar de rest van het veld te slaan.




Halverwege de race in de Eifel ontstond er echter een droge racelijn en bijna iedereen dook naar binnen voor de verplichte pitstop om zijn natweerbanden in te wisselen voor slicks. Negen rijders waren al gewisseld, maar terwijl raceleider Farfus en klassementsleider Ekström in de pits stonden begon het wederom te regenen. Voor de zeven rijders die nog buiten waren op de natweer banden was dit een cadeau en onder andere Mercedes-coureurs Auer, Di Resta en Wickens schoven door de top zeven in.



Auer werd op de voet gevolgd door Di Resta en toen de Oostenrijker naar binnen dook voor nieuwe natweer banden nam de Brit de leiding in de wedstrijd over. Hoewel de stop van de Schot twee ronden later verre van soepel verliep kwam Silberfpeil-coureur wel weer voor Auer de baan op. Hoewel een inhaalpoging van Auer in eerste instantie mislukte liet Di Resta in de laatste ronde Auer alsnog voorbij om hem de winst te gunnen en zo goede zaken in de stand om het kampioenschap te kunnen doen. Met zijn winst en zijn poleposition staat de Oostenrijker nu nog maar één punt achter op de Zweed Mattias Ekström, die de verkeerde overstap naar slicks maakte en met een ronde achterstand puntloos bleef.

UITSLAG DTM race 1, Nurburgring, 09-09-2017:

1.Lucas Auer - Mercedes AMG Motorsport BWT
2.Paul di Resta - Mercedes AMG Motorsport Silberpfeil Energy
3.Robert Wickens - Mercedes AMG Motorsport Mercedes me
4.Maro Engel - Mercedes AMG Motorsport Silberpfeil Energy
5.Rene Rast - Audi Sport team Rosberg
6.Jamie Green - Audi Sport team Rosberg
7.Eduardo Mortara - Mercedes AMG Motorsport BWT
8.Augusto Farfus - BMW Team RMG
9.Marco Wittman - BMW Team RMG
10.Gary Paffet - Mercedes AMG Motorsport Silberpfeil Energy


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS