Formule 1

Audi maakt de virtuele wereld werkelijkheid: Audi e-tron Vision Grand Turismo

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 april 2018 04:13

Oorspronkelijk bestond hij alleen in de virtuele wereld, maar Audi heeft nu het e-tron Vison Grand Turismo Concept gebouwd. De auto gaat gebruikt worden voor 'taxi-ritten' tijdens de Europese Formule E evenementen. Afgelopen weekend werd deze bolide ingezet.



De Duitse autofabrikant heeft onthuld dat het volledige elektrische concept oorspronkelijk voor Grand Turismo had ontwikkeld. De auto is daarna voor de werkelijke wereld ontwikkeld in elf maanden tijd in het Audi pre-productie center. Hij beschikt over drie elektrische motoren, die elk zo'n 200kW vermogen leveren door een variabele vermogensdistributie. De vierwiel aangedreven e-tron Vision kan 815pk leveren en kan in 2,5 seconden van 0 naar 100 accelereren.



“Hoewel het ontwerp van een virtueel voertuig veel meer vrijheid geeft in de creatie van een concept, is het in werkelijkheid lastig om te implementeren. We wilden niet een puur gefingeerd concept op wielen zetten,” zei Audi’s hoofdontwerper Marc Lichte. “Ons doel was een volledig functionele auto. De Audi e-tron Gran Turismo toont dat elektrische mobiliteit bij Audi erg op emotie is gericht. Deze auto bevat vele nieuwe elementen, zoals het omgekeerde enkelvoudige frame in de kleur van het voertuig, die typerend wordt voor onze nieuwe e-tron modellen.”



De auto die na Rome verder in Parijs, Berlijn en Zurich in actie komt, krijgt achter het stuur Dindo Capello en Rachel Frey die Audi-klanten mee gaan nemen over het stratencircuit.



“In ons ontwikkelingslaboratorium van de autosport, zoeken we continu naar de uitbreiding van onze expertise in de e-mobiliteit en het verzamelen van waardevolle ervaring, ook in extreem veeleisende condities,” zei Peter Mertens, lid van het management van de technische ontwikkeling voor Audi. “Met de Audi e-tron Vision Gran Turismo race-taxi zetten we de elektrische mobiliteit om in een waardevolle ervaring voor onze klanten en gasten van de Formule E-races. En dat alles in het midden van de metropolen van de wereld!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS