Formule 1

Aston Martin pakt de overwinning in GTE-Pro tijdens de finale in Bahrein + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2016 13:22

Met een overwinning in de GTE-Pro van het FIA World Endurance Championship, hebben Nicki Thiim en Marco Sorenson beslag gelegd op de titel. Lange tijd leek Aston Martin op weg naar een één-tweetje tijdens de 6 uur van Bahrein tot Darren Turner in de tweede bolide van het team een wiel verloor.



Met deze pech verloor Aston Martin ook een zo goed als zekere titel bij de fabrikanten. Ferrari met Gianmaria Bruni leidde nog in de openingsfase, maar werd als snel ingehaald door Turner en zijn teamgenoot Jonny Adam. Daarna volgde ook Thiim en Sorenson die de tweede plek pakte. Daarmee werkte het Britse merk de achterstand van tien punten weg op de Ferrari. Door het verloren wiel van de auto van Turner zag men echter de titel in rook op gaan. De Brit bracht de Aston Martin nog terug naar de pits, maar verloor vervolgens één ronde en kon het gat niet meer dichten.

Thiim en Sorenson namen de leiding over en hadden op de finish uiteindelijk 17,3 seconden voorsprong op Bruni en James Calado. De derde plek op het podium was eveneens voor Ferrari met Sam Bird en James Calado. De beste Ford GT in het veld was de bolide met startnummer 67 van Andy Priaulx en Harry Tincknll.

In de GTE-Am ging de overwinning naar de Abu Dhabi Proton Porsche van Patrick Long, David Heinemeier Hansson en Khaled Al Qubaisi. Het drietal kreeg de leiding in handen toen Mathias Lauda in de Aston Martin spinde. In de slotfase ging Wolf Henzler in de KCMG Porsche nog in de aanval op de Abu Dhabi Proton Porsche en verkleinde het gat tot 13 seconden. De titel in de GTE-Am ging naar Emmanuel Collard, Rui Aguas en Francois Perrode in de AF Corse Ferrari, toen Paul Dalla Lana op moest geven met motorproblemen.

Uitslag 6 uur van Bahrein



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS