Formule 1

Andretti Autosport heeft vertrouwen in Fernando Alonso in de Indy 500: "Kan gewonnen worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2017 17:33

Fernando Alonso heeft aangekondigd om namens McLaren de Indianapolis 500 (Indy 500) te rijden. Daardoor gaat de Spaanse F1-coureur de Grand Prix van Monaco missen. De bolide van het team uit Woking met Honda-motor gaat door Andretti Autosport tijdens de legendarische race ingezet worden.

Formule 1 2017


“Het is een grote eer om partner te zijn voor de 101ste Indianapolis 500 en om Fernando te brengen in één van de Andretti Autosport Honda's”, verklaarde teambaas Michael Andretti. “Ik wil Zak, Honda en McLaren bedanken voor deze ongelofelijke kans. We hebben nauw samengewerkt in de planning van deze nieuwe partnerschap en ik geloof dat we de fundering hebben gelegd voor een succesvolle maand in Mei. We kijken er naar uit om Fernando een inspanning te geven om een van zijn grootste carrièredoelen van het winnen van de Indy 500 te bereiken.”

“Fernando's tekort aan ervaring op de super-speedways is geen zorg voor mij. Ik geloof dat de Indianapolis 500 een van de beste plekken is voor een rookie om te starten, omdat er de kans is om zoveel trainingstijd op de baan te krijgen. En zoals we gedemonstreerd hebben, kan het gewonnen worden door een rookie. Fernando is een fantastisch talent en ik heb het volste vertrouwen dat hij een erg sterk McLaren, Honda en Andretti Autosport gaat vertegenwoordigen.”

“Fernando's toevoeging aan het team brengt onze stal naar zes inschrijvingen, werkend in een coöperatieve inspanning. Het delen van ervaring en kennis is wat Andretti Autosport laat uitblinken en geeft ons dat extra competitieve randje.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS