Formule 1

Andere aanpak Red Bull stemt Daniel Ricciardo gerust: "Beste sinds mijn komst, maar er zijn dingen te verbeteren"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 maart 2018 07:23 • Print artikel

Volgens de Aston Martin Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo komt zijn team dit seizoen beter beslagen ten ijs ten opzichte van alle vorige seizoenen, sinds zijn komst bij het Oostenrijkse team. Het team volbracht tijdens de tweede week van het pre-season-testen op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona 574 ronden, tijdens de eerste week waren dit onder andere door regen en sneeuwval slechts 209 ronden. In de seizoenen 2016 en 2017 kwam het team van Daniel Ricciardo en Max Verstappen pas laat op gang en maakte pas gedurende het seizoen een indrukwekkende ontwikkeling door.

Formule 1 2018 Barcelona


Nu heeft Red Bull een andere aanpak van de voorbereidingen naar de aanvang van het seizoen, om zodoende sterker te kunnen beginnen. Volgens Ricciardo is het de sterkste opbouw sinds zijn komst naar het team in 2014.

"We zijn er zeker meer dan klaar voor, veel beter dan ons begin vorig jaar," meldde de Australiër aan Motorsport Week. "En misschien zelfs meer dan alle andere jaren ervoor, sinds dat ik bij het team zit."

Ricciardo noteerde de vierde snelste tijd gedurende de laatste week. "We hebben veel ronden gereden," vervolgde hij. "De snelheid is niet slecht en er zijn dingen om te verbeteren. Gekeken naar de race hebben we het vertrouwen dat we met deze auto kunnen 'pushen' en we met een goed gevoel tot aan de limiet van de auto kunnen gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS