Formule 1

“Als het gaat om puur talent, zitten Michael Schumacher en Fernando Alonso op hetzelfde niveau”

Uitgegeven door Bart • 14 augustus 2018 07:08

Felipe Massa heeft het geluk gehad teamgenoot te zijn geweest van twee van de beste F1-coureurs van de laatste twee decennia. In zijn tijd bij Ferrari was hij tweede coureur achter Michael Schumacher en Fernando Alonso. De Braziliaan stopte vorig jaar in de koningsklasse van de motorsport en geeft een interessante vergelijking tussen de twee coureurs. “Als het gaat om puur talent, zitten Michael en Fernando op hetzelfde niveau”, zegt Massa in het Braziliaanse tv-programma Conversa com Bial.

Fernando Alonso


Massa was in 2006 teamgenoot van Schumacher. Vanaf 2010 reed hij vier jaar samen met Alonso voor de Scuderia. “Fernando heeft de gave, het gemak, begrijpt de race en is enorm snel. Hij is een intelligente coureur en heeft specifieke kwaliteiten. Dat zou ik ook over Michael zeggen.”

In de omgang zijn Schumacher en Alonso dan weer niet met elkaar te vergelijken. “Het was niet makkelijk om met Fernando om te gaan”, zegt Massa. “Ik had een goede band met Michael. Ik was jong en nam alle kennis van de zevenvoudig wereldkampioen aan. Schumacher ging erg goed met me om.”

“Met Fernando ging dat anders. Buiten de baan had ik geen enkel probleem met hem, maar als hij zijn vizier naar beneden doet, wordt hij een andere persoon. Hij kan een team in tweeën splijten. We hebben dat bij veel van zijn andere teams ook gezien. Misschien had hij meer kunnen bereiken als hij die eigenschap niet gehad had.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS