Formule 1

Als... als... Hebben Bottas, Massa en Alonso Max Verstappen de winst gekost?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 21:06 • Print artikel

In de slotfase van de Grand Prix van Japan zat Max Verstappen aan de staart van de Mercedes van Lewis Hamilton. De Nederlander leek de Brit te kunnen aanvallen voor de winst, tot Felipe Massa en Fernando Alonso roet in het eten gooiden door de jonge coureur op te houden.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Wanneer Helmut Marko van Red Bull in een interview voor Motorsport-Total zit, zegt hij tegen landgenoot en Mercedes-directeur Niki Lauda: “Bij Massa kun je dat verwachten.” Het begon met Alonso die bij de eerste bocht voormalig teamgenoot Hamilton liet passeren, maar in de S-bochten Verstappen ophield.

“Het is lastig om dat in de spiegel te zien”, verdedigde Alonso zich. Hij zei Hamilton gezien te hebben, maar wist niet of hij Verstappen of Jolyon Palmer achter zich had. Hij wilde de Renault van Palmer niet vrijwillig voorbij laten. “Ze zijn als eerste en tweede achter mij gekomen en waren ook één en twee bij de finish. Ik denk niet dat ik de uitslag beïnvloed heb”, maakte de Spanjaard duidelijk. Volgens Verstappen was dan ook Massa het probleem en niet zo zeer de McLaren-coureur.

Toch denkt de Limburger niet dat hij Hamilton nog een keer had kunnen aanvallen. “Het had geen verschil gemaakt”, geeft de twintigjarige coureur toe. “Omdat ik alleen met hulp van het verkeer erbij kon komen. Het leek erop dat het verkeer de Mercedes meer ging storen.”

Dat Bottas de Mercedes-teamgenoot van Hamilton Verstappen ophield, daar heeft de Nederlander begrip voor. “Het is slim. Ik zou precies hetzelfde doen”, geeft Verstappen aan. “Ik had mijzelf nog meer opgehouden.” Het duurde nog drie ronden voordat de Fin de ruimte gaf aan de Red Bull-coureur. “Het is eerlijk”, zegt de Limburger. “Lewis vecht om het wereldkampioenschap en wil de race winnen. Ik wil de race ook winnen. Waarom zou men dan niet omwisselen?”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS