Formule 1

Alarmbellen gaan af bij Mercedes: “Hamilton heeft zijn ‘bite’ verloren en deze Vettel is..."

Uitgegeven door Michel van Eunen • 21 april 2017 18:40 • Print artikel

In de fabriek bij drievoudig wereldkampioen Mercedes gaan nu alle bellen af die af kunnen gaan. Dat geeft Mercedes-topman Niki Lauda schoorvoetend toe. Formule 1-sterren Vettel en Hamilton wisselen de overwinningen af, maar de teller staat bij het steigerende paard nu op twee, en de Duiters moeten het er met één doen. Dus het initiatief ligt nu bij Ferrari.

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel Formula 1

Zowel Hamilton als Bottas hebben beide moeite met het op temperatuur brengen en houden van de nieuwe Pirelli’s van dit jaar, vooral bij hogere buitentemperaturen. Maar de insiders in de Formule 1 zijn ook van menig dat ze bij Ferrari dit jaar hun coureur Vettel toch echt wel een goede auto hebben gegeven.

"Vettels magie kan dit jaar het verschil maken in de strijd om de titel", aldus Vettels manager Gerhard Berger. De voormalig coureur moet wel toegeven dat het tempo van de Ferrari’s hem positief verrast heeft. “Ik heb elke weddenschap verloren die ik voor het seizoen afgesloten heb in ieder geval!”, aldus Berger.

Een van Vettel’s vorige werkgevers. Dr. Helmut Marko is het daar mee eens: “Sebastian is één met deze Ferrari. Hij rijdt constant op de limiet zonder ook maar een foutje te maken. Het is pure rijplezier voor hem. Deze Vettel is moeilijk te verslaan, zeker nu ze bij Mercedes niet alles op een rijtje hebben.”

Tot slot nog een collega van Vettel: “Hamilton heeft zijn ‘bite’ verloren. Voorheen kon hij met zijn talent alleen, in een auto welke een seconde sneller was dan de rest, voorop rijden. Nu de Mercedes maar drie tiende sneller is dan de rest, kom je met je talent alleen niet meer weg, en dat is niet genoeg om Vettel te verslaan. Hamilton zal aan de bak moeten!”

Nog maar een paar dagen tot de volgende trekking van de Staatsloterij: Kijk HIER vrijblijvend voor meer info over de speciale Koningsdagtrekking

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS