Formule 1

Afgedankte Daniil Kvyat opnieuw in beeld voor verrassende terugkeer bij Toro Rosso

Uitgegeven door Bart • 30 augustus 2018 16:42

Daniil Kvyat is een van de kandidaten om in 2019 voor Toro Rosso te rijden. De 24-jarige Rus werd voor het einde van vorig jaar door Red Bull weggestuurd. Omdat het team van Max Verstappen geen jong talent klaar heeft staan, lonkt nu een terugkeer voor Kvyat. “Er zijn verschillende opties, maar we hebben nog geen beslissing genomen”, zegt teambaas Franz Tost tegen Autosport. “We moeten wachten op de beslissing van Red Bull.”

Daniil Kvyat

Het zou voor Kvyat de derde periode bij het team van Toro Rosso kunnen worden. Eerder reed hij in 2014 voor het team en vervolgens in 2016 en 15 races in 2017. Tussentijds was hij ruim een jaar teamgenoot van Daniel Ricciardo bij Red Bull voordat hij gedurende het seizoen 2016 voor de race in Barcelona werd vervangen door Max Verstappen.

Komend jaar promoveert Pierre Gasly naar het team van Red Bull en het is nog de vraag of Brendon Hartley mag blijven zitten. De Nieuw-Zeelander verving Kvyat in de laatste races van vorig jaar bij Toro Rosso. Dit jaar is de Rus ontwikkelingscoureur bij Ferrari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS