Formule 1

Aerodynamica is in het verleden altijd Red Bulls sterke punt gebleken en wat wordt het in 2017?

Uitgegeven door Daan Daniels • 15 februari 2017 20:20 • Print artikel

Daniel Ricciardo gelooft dat dit seizoen Red Bull en Mercedes wederom vooraan op de grid zullen staan, “hopelijk wel in de andere volgorde dan vorig jaar.” Afgelopen jaar bleek Red Bull met Max Verstappen en Daniel Ricciardo de voornaamste uitdager van Mercedes, won het twee Formule 1 Grands Prix, werd het tweede in de strijd om de constructeurstitel, terwijl Ricciardo de beste van de rest was achter de Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

Daniel Ricciardo Red Bull

Dit seizoen ontstaat er echter een nieuw tijdperk met bredere banden, vleugels en hogere downforce. Aerodynamica is in het verleden altijd Red Bulls sterke punt gebleken en het team hoopt dat de nieuwe regels ervoor zorgen dat ze Mercedes vanaf de start van het seizoen kunnen uitdagen.

“Hoe de nieuwe regels de pikorde gaan veranderen moeten we afwachten”, zei Ricciardo tegen de site van Red Bull. “Ik geloof nog altijd dat Mercedes en Red Bull vooraan zullen staan, hopelijk in andere volgorde dan vorig jaar. De auto’s zullen sneller zijn, de banden breder. Op smallere circuits zou het wat spannender kunnen worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS