Formule 1

Adrian Newey moet aandacht van AM-RB 001 verleggen naar RB13 van Verstappen en Ricciardo

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 mei 2017 19:12 • Print artikel

Red Bull Racing had gehoopt er beter voor te staan dit seizoen. Over het algemeen werken de regelaanpassingen met betrekking tot de aerodynamica in het voordeel van het Formule 1-team uit Milton Keynes. Dit jaar zijn het echter Mercedes en Ferrari die de regels beter hebben geïnterpreteerd. In Spanje bracht het team een update, waar Adrian Newey bij betrokken is. De Brit verdeelt zijn tijd namelijk 50/50 over de Formule 1 en de superauto van Aston Martin.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


“Hij heeft nauwkeurig geluisterd naar wat de coureurs er over zeiden en het is een soort van ritje naar de dokter”, aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. “Hij is er op gebrand om de feedback en commentaren van de coureurs te begrijpen en ik weet zeker dat hij er vervolgens naar kijkt om het pakket overeenkomstig te laten evolueren. Hij is voor 50% van de tijd op de achtergrond betrokken bij deze auto, maar sinds de test in Barcelona is hij enorm betrokken. Ik denk dat dat voorlopig zo blijft.” Newey wil echter niet meer volledig bij de Formule 1 betrokken zijn en Red Bull heeft zijn wensen ingewilligd.

“Hij zat wekelijks bij de besprekingen. Hij is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de auto en het concept van deze auto. De ontwerpgroep is ontworpen op de unieke manier waarop Adrian werkt", aldus de teambaas.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS