Formule 1

Adrian Newey: "Ik wil op de hoogte blijven, ik ben fris genoeg"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 december 2014 07:54

Red Bull Racing ontkent dat de beperkte betrokkenheid van Adrian Newey een impact op de auto voor 2015 gaat hebben. De Brit wordt gezien als de beste engineer in de sport, maar werkt voor Red Bull aan bijzondere projecten zoals de boot voor de America’s Cup van Ben Ainslie.


Na het verlies van de titel aan Mercedes in 2014 en het verlies van de voormalige wereldkampioen Sebastian Vettel aan Ferrari, zegt teambaas Christian Horner dat ze nog steeds een ‘fantastische lineup’ hebben voor 2015. Tegenover het Engelse Sky zegt de Red Bull-manager: “We hebben de kracht in de diepte en wat echt talent. Veel teams hebben achter dat talent aangerend, maar wij hebben gemanaged om ze binnen te houden.”

Adrian Newey heeft een ‘stap terug’ gedaan, maar blijft nog steeds betrokken bij het ontwerp van de auto van volgend jaar. Toch geeft Adrian toe dat hij wel onderdeel van het team blijft, maar door zijn activiteiten voor de America’s Cup ‘minder hands-on’ is. Tegenover PA Sport zegt de ontwerper: “Ik ben bij een half dozijn races of zoiets aanwezig. Ik wil op de hoogte blijven, in de rol als mentor ben ik fris genoeg dat ik in staat ben om er bovenop te zitten.” Tegelijkertijd heeft de Brit het vertrouwen in zijn opvolgers bij Milton Keynes en dat Red Bull in goeden handen gelaten wordt. Hierover zegt de 55-jarige: “Het is een goed stel. Wat gebeurt is goed getimed, omdat ze zich hebben ontwikkeld als team en nu is het tijd voor ze op een stap omhoog te doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS