Formule 1

Adrian Newey erg pessimistisch; 'Red Bull langzamer dan McLaren-Honda'

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 december 2015 07:13

Red Bull Racing was tot de introductie van de turbomotoren het dominerende team in de Formule 1. De afgelopen twee jaar liet de Renault-motor het team uit Milton Keynes in de steek en had onvoldoende vermogen om het Mercedes lastig te maken. Gedurende het seizoen leken Red Bull en Renault af te stevenen op een splitsing, maar uiteindelijk wilden Mercedes en Ferrari geen motoren leveren aan Red Bull Racing, waardoor de twee partijen toch weer tot elkaar veroordeeld zijn. De standaard motoren worden dit jaar omgedoopt tot TAG Heuer en het budget van Red Bull is door het vertrek van Infiniti en Total, die beide nauwe banden met de Franse autofabrikant onderhouden, gehalveerd. Zorgt dit ervoor dat het kampioenschapsteam uit het verleden verder naar achteren zakt in het veld? Adrian Newey had al eerder de nodige kritiek op de regels in de Formule 1 en vreest dat het er voor het aankomende seizoen slecht uit ziet voor zijn Red Bull.


De Brit verwacht dat het team van de energiedrankenfabrikant in 2016 zelfs achter McLaren-Honda rijdt. “Ik geloof dat Honda, van wat we gezien hebben, een goede stap gaat maken. Ik denk dat de interne verbrandingsmotor een redelijke motor is”, aldus de Brit tegen het Amerikaanse Motorsport. “Dit jaar was hun probleem dat de herstelunits van de turbo, de MGU-H, te klein was. Maar dat is een makkelijk probleem om in de winter op te lossen.”

De topontwerper is dus behoorlijk negatief over hun eigen kansen, ondanks de bijdrage van Mario Illien aan de Renault-aandrijving: “Als we het seizoen starten met hetzelfde vermogen, zoals we dat gedurende 2014 en 2015 hadden, waarvan ik denk dat dit het geval kan zijn, dan liggen we zelfs nog verder achterop.” De vraag is dus wat de status is van het team met de aandrijving in RB12. Daarnaast gaan er nog de geruchten dat Red Bull een LMP1-bolide in haar fabriek heeft staan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS