Formule 1

ADAC GT Masters seizoensopener in Oschersleben: Lamborghini-coureur Bortolotti begint seizoen met beste tijd

Uitgegeven door Peter Vader • 14 april 2018 08:39 • Print artikel

Oschersleben - De winterstop is voorbij want de ADAC GT Masters is aan zijn twaalfde seizoen begonnen met de eerste training op de Motorsport Arena Oschersleben. Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti (ORANGE1 van GRT Grasser) zette de beste tijd neer in deze sessie. Bortolotti, die snelle rondetijden produceerde op Oschersleben en uitstekend presteerde tijdens officiŽle testen eind maart, behaalde zijn beste tijd van 1:23.911 minuten al vroeg in de sessie.

null
De Lamborghini van ORANGE1 by GRT Grasser van Andrea Caldarelli en polesitter Mirko Bortolotti

"Wat een geweldige start van het seizoen! Het is goed om weer te racen," zei de Italiaan. "Ik ben tevreden over mijn beste tijd. We zullen ons in de tweede sessie goed blijven voorbereiden op de rest van het weekend. Ik ben altijd dol op op Oschersleben, ik vind het circuit echt leuk."

null
De Mercedes-AMG van het MANN-FILTER Team HTP van Maximilian GŲtz en Markus Pommer

De Mercedes-AMG van Markus Pommer en Maximilian GŲtz (MANN-FILTER Team HTP) plaatsten zich op de tweede plaats, slechts 0,174 seconden achter de Lamborghini fabrieksrijder, gevolgd door Alessio Picariello en Christopher Mies in hun Audi R8 LMS van Montaplast van Land-Motorsport. Met hun persoonlijk beste tijd van 1.24.112 minuten waren ze precies 49 duizendsten van een seconde sneller dan ploeggenoten Sheldon en Kelvin van der Linde. De nieuwe Ferrari 488 GT3, ingeschreven door HB Racing en bestuurd door Dominik Schwager en Luca Ludwig, voltooide de kwalificatie in de 'Top Five'.

null
De R8 LMS van Montaplast by Land-Motorsport van Alessio Picariello en Christopher Mies

De sessie werd geruime tijd gestopt, zodat er reparaties aan de vangrails konden worden uitgevoerd na een contact van Lamborghini-coureur Rolf Ineichen (GRT Grasser Racing Team).

null
De Ferrari 488 GT3 van HB Racing van Dominik Schwager en Luca Ludwig

Resultaten eerste vrije training ADAC GT Masters Oschersleben:

null

Foto's: officiŽle ADAC GT Masters Presse Databank

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS