Formule 1

Achter aansluiten: na Verstappen, Ricciardo en Sainz blijft Red Bull-junior azen op kans in de F1

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 december 2016 11:23

Pierre Gasly leek lange tijd kans te maken op het stoeltje naast Carlos Sainz bij Toro Rosso. Op het laatste moment koos Helmut Marko echter voor een langer verblijf van Daniil Kvyat bij de F1-renstal. De Rus werd vanuit Red Bull teruggezet naar het kleine team uit Faenza en kende een moeizame periode. Marko wilde echter stabiliteit voor 2017 met de komst van de nieuwe regels. Verder valt er voorlopig ook vanuit Red Bull weinig te veranderen qua line-up met Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De jonge Fransman was teleurgesteld en gefrustreerd, hij hoopte lange tijd namelijk op een promotie vanuit de GP2 naar STR. Gasly herpakte zichzelf en bleef races winnen in de klasse onder de Formule 1.


“Wanneer je veel energie, tijd en werk investeert, ben je teleurgesteld om de kans te missen”, vertelde Gasly aan de Franse radiozender RMC. “Ik denk dat ze zagen dat ik mijn best deed om het te halen. Dat is wat ze waardeerden. Helmut waardeerde de manier waarop ik reageerde. Hij laat me de grenzen opzoeken en ondersteunt me ook. De relatie is de laatste twee à drie maanden beter, ondanks dat de beslissing niet in mijn voordeel was.” In 2017 lijkt de Fransman de weg van Stoffel Vandoorne te volgens en in Japan te gaan racen. De 20-jarige wil in de Super Formula een sterke prestatie laten zien en zich te bewijzen voor de Formule 1.

“Er werd mij verteld dat ik op juiste plek op het verkeerde moment was”, legt de Red Bull-junior uit. “Dat ze Kvyat nog een jaar moesten houden omdat ik erg jong ben. Dat ze blij met mijn werk zijn en ik mijn best moet blijven doen en voor de kans te gaan. Ze vertelden me dat dingen binnen een jaar kunnen veranderen en dat ik mijn best moet blijven doen, omdat zaken snel kunnen veranderen in de F1.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS