Formule 1

Abu Dhabi wil voorlopig als laatste race op de kalender blijven: "Beste om te doen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 oktober 2017 21:04 • Print artikel

ABU DHABI - De promotors van de Grand Prix in Abu Dhabi willen de race nog vele jaren op de kalender zien, helemaal als de race de finale van het seizoen is op het circuit Yas Marina, dat speciaal voor de F1 is gebouwd. Buiten dat de Grand Prix zelf op het circuit wordt gereden, is er ook altijd een test die op Yas Marina wordt afgenomen die gezien wordt als de laatste season test.

Formule 1 2017 Yas Marina


Vorig jaar werd het kampioenschap beslist in de laatste rondes op het roemruchte circuit. Dit jaar staat Lewis Hamilton 59 punten voor op zijn rivaal Sebastian Vettel. CEO Al Tariq Al Ameri denkt niet dat de dominantie van Mercedes een probleem is. "Ik denk dat we het volle vertrouwen hebben dat we hier een goed evenement hebben", zei Al Almeri tegen Gulf News. "Ik denk dat het een win-win-situatie is voor iedereen en ik denk dat het zo blijft tot er iets verandert. We hebben het vaker gezien en het nam niets weg van het evenement. De mensen kwamen, genoten en keken naar hun favoriete coureurs zonder aarzelen, Het heeft hetzelfde gevoel en de mensen genieten van de finale. We hebben het gezien toen de wereldtitel hier besloten werd en ergens anders."

De Grand Prix van Abu Dhabi werd in 2009 voor het eerst verreden en was de eerste F1-race die van start ging in daglicht en finishte in het donker op een verlicht circuit. De eerste race werd gewonnen door Sebastian Vettel, voor het team van Red Bull Racing. Hamilton en Vettel hebben beiden drie maal een zege geboekt op Yas Marina.

"We willen graag de laatste race blijven", zei Al Ameri. "We zijn in discussie met Liberty Media. Tot nu toe denken wij beiden dat het het best is om te doen." Door de laatste race in Abu Dhabi te houden heeft de FIA de mogelijkheid om direct na de race het testen te laten beginnen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS