Formule 1

Abiteboul zet Palmer onder druk! "Hij moet scoren! Het is bijna oneerlijk tegenover..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 juni 2017 15:47 • Print artikel

Renault Sport F1-teambaas Cyril Abiteboul is van mening dat het vertrouwen in Nico Hulkenberg "bijna oneerlijk" is, en dat Jolyon Palmer punten moet scoren. Hulkenberg is in vier van de vijf laatste Grands Prix in de top tien gefinisht, Palmer heeft in zijn tweede Formule 1 seizoen nog geen punt gescoord. Dit leidt tot speculaties over de positie van de Brit in het team voor het einde van het seizoen, ondanks de twee klasseringen op P11 van Palmer in Monaco en Montreal, wat minder druk zou moeten geven.

Formule 1 2017 Jolyon Palmer


Op de vraag of Palmer zich zorgen moet maken omtrent een eventuele vervanging, en of het team een alternatief heeft die beter zou presteren, zei Abiteboul tegen het Britse Autosport.com: "Niemand is veilig in de F1. De Formule 1 is geen omgeving waar je hardop kunt zeggen, 'Ik ben veilig'", zei de Fransman "Tot op zekere hoogte zijn er twee vragen. Er is Palmer en er is een tweede coureur."

"Op dit moment ligt de focus bij Palmer", vervolgt Abiteboul. "Hij moet leveren. Wat er dan gebeurd? Daar wil ik niet over uitweiden, verder gekeken, wie er zou instappen want dat is absoluut niet het punt voor vandaag. Het feit is dat Palmer een auto heeft waarmee hij punten kan scoren, hij moet in de punten komen, punt uit. Op dit moment heb ik het gevoel dat het bijna oneerlijk is tegenover Hulkenberg die veel doet. Het team is blijkbaar erg afhankelijk van hem."

Extra trekking Staatsloterij. Wees er snel bij! Check HIER voor meer informatie

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS