Formule 1

Abiteboul verdenkt Mercedes van vals spelen en vertrouwt grote rookwolken Ferrari niet

Uitgegeven door Bart • 12 april 2018 18:21 • Print artikel

Het marginale verschil tussen Ferrari en Mercedes is wellicht te verklaren in het olieverbruik van de teams. Zowel in de race als in de kwalificatie gaan beide teams gelijk op. En dat terwijl de kwalificatie altijd het domein van Mercedes was. Die auto is ook gebouwd om een lege baan voor zich te hebben. Voor het seizoen zaten Ferrari en Mercedes slechts 0,01 liter onder de toegestane olieverbruik van 0,6 liter per 100 kilometer. Auto, Motor und Sport meldt dat Mercedes een correctie heeft uitgevoerd, maar dat Ferrari een groot risico neemt. “Bij Mercedes zie je dat het ten koste gaan van de power.”

Lewis Hamilton


De Renault-motor verbruikt slechts 0,1 liter per 100 kilometer en Cyril Abiteboul vindt de regels nog te soepel. Renault verdenkt Mercedes dat het binnen de reglementen ruimte ziet om in de kwalificatiemodus extra olie te verbranden. De Fransman hoopt dat het strenger wordt, zodat de sport eerlijker wordt. Er is veel commotie over de grote rookwolken uit de pitbox van Ferrari als de auto gestart wordt. In de ‘party mode’ zou het verbruik wel eens hoger kunnen liggen.

Door de aangepaste reglementen is het verbruik bij alle teams toegenomen. De auto’s hebben meer luchtweerstand en de topsnelheden zijn over het algemeen lager dan vorig jaar. Daardoor rijden de coureurs langer op het rechte stuk en verbruiken ze meer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS