Formule 1

Aandeelhouder McLaren teleurgesteld over de Honda F1-motor: "Werken aan diverse scenario's"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 april 2017 20:11 • Print artikel

Honda kwam in 2015 naar de Formule 1 en het doel was om samen met McLaren de succesvolle periode van eind jaren ’80, begin jaren ’90 te laten herleven. De periode waarin de Brits/Japanse combinatie de hoogste klasse van de autosport domineerde. In het derde seizoen levert de aandrijving van het Japanse automerk nog steeds onvoldoende vermogen en is onbetrouwbaar, om zich vooraan in het veld te melden. Het is nu voor het eerst dat een van de aandeelhouders zijn zorgen uitspreekt over de situatie bij het team uit Woking.

McLaren 2017 & Alonso

“De teleurstelling is groot, zelfs voor Honda”, vertelde de aandeelhouder Mansour Ojjeh tegen het Franse Hebdo. “Ons was veel beloofd en we zijn de eerste die teleurgesteld zijn omdat er zo weinig geboden wordt. Honda heeft haar mea culpa gegeven, maar dat laat het er voor ons niet beter uitzien.”

“We werken aan diverse scenario's, waarover ik op dit moment niet kan praten, maar we besteden veel tijd en energie aan vergaderingen om een oplossing te vinden. En snel! We hebben een cultuur van overwinningen en we kunnen niet zo doorgaan”, vertelde de aandeelhouder over de wijze waarop wordt gewerkt om een oplossing te vinden. Zo gaan al de geruchten dat McLaren met Mercedes praat over een oplossing.

McLaren voorvleugel en sponsors

“Fernando is een fantastisch coureur, die de afgelopen twee jaar heeft geleden”, zei de aandeelhouder Ojjeh over de situatie waarin de Spanjaard momenteel verkeert en de reden waarom men bij McLaren een alternatief als de Indy 500 voor hem heeft gezocht. “Ik ben blij en trots om McLaren een nieuw avontuur in de IndyCar te zien binnenhalen, meer dan dertig jaar na haar laatste aanwezigheid. Deze keer in samenwerking met Andretti Autosport en Honda. De Indy 500 is de enige race waarin we dit jaar in de IndyCar deelnemen, maar we kunnen het opnieuw doen in de komende jaren en we kunnen ook een vol seizoen in de IndyCar gaan doen.”

McLaren mirror Alonso

“Alonso wil de drievoudige kroon. Ik vertelde hem dat hij gek is om naar Indianapolis te gaan, maar we spraken met Juan Pablo Montoya die ons zei geen zorgen te maken, dat hij zich makkelijk aanpast. Fernando wil ook Le Mans winnen, maar Fernando wil het in een LMP1 doen. Op het moment is onze prioriteit een goede F1-motor”, aldus Ojjeh.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS