Formule 1

Aandacht op gevecht Ocon - Stroll: "Ze zijn erg snel en ze hebben dezelfde motor als wij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2017 11:57

MONZA - Esteban Ocon hoopt na zijn heldendaden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië zijn eerste poidumplaats in zijn Formule 1-carrière te behalen. De Fransman eindigde zaterdag in natte omstandigheden als derde.

Esteban Ocon Grand Prix Italië Force India


Op de vraag of de sleutel voor zijn race vroeg langs Williams-rijder Lance Stroll, die op de voorste startrij begint naast polesitter Lewis Hamilton, te komen is, antwoordde hij: " We zijn meestal sneller dus dat is goed. Meer de anderen... We zullen het zien."

"We onderschatten de Williams zeker niet. Ze zijn erg snel en ze hebben dezelfde motor als wij, die dus moeilijker te passeren zal zijn. Ik ben vol vertrouwen. Zeker, de Ferrari's achter me houden zal moeilijk zijn."

De kwalificatieprestaties van Ocon waren een welkome stimulans voor Force India nadat het gedwongen was beide coureurs te berispen voor een botsing tijdens de Grand Prix van België van vorige week. Dat resulteerde erin dat het team Ocon en Sergio Pérez niet meer vrij zal laten racen. Force India heeft verschillende grote kansen op een podiumplaats dit jaar verspild - met name in Canada en in Azerbeidzjan, waar een overwinning ook tot de mogelijkheden behoorde en Ocon is vastbesloten om een andere kans niet door zijn vingers te laten glippen.

"Ik wil op het podium komen. Ik zal pushen om daar te komen. Als het onmogelijk is, zal ik proberen om het maximaal mogelijke aantal punten te scoren, maar ik wil zeker dat podium op. Het is het doel dat ik mezelf heb gesteld sinds het begin van het seizoen, dus ik wil dat bereiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS