Formule 1

Aan het woord: Wat hadden de toppers na de Formule 1 van Bahrein te vertellen?

Uitgegeven door John ter Meer • 17 april 2017 14:27 • Print artikel

De derde race in het F1-seizoen, verreden in de woestijn van Bahrein, is gewonnen door Sebastian Vettel. Tweede werd Lewis Hamilton die teamgenoot Valtteri Bottas in het laatste deel van de race wist in te halen waardoor de Fin, gestart vanaf pole, genoegen moest nemen met een derde plaats voor Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo. Diens teamgenoot Max Verstappen (reactie Max) moest na 13 ronden al het strijdtoneel verlaten. Wat had de top drie te melden?

Formule 1 Bahrein

Sebastian Vettel vond het gat met Mercedes tijdens de kwalificatie nog wat aan de grote kant, maar voelde dat er tijdens de racedag meer in kon zitten. "Vanaf de start merkte ik dat de auto fantastisch was en dat het wel eens een heel bijzondere dag kon worden. Onze strategie was geweldig, een compliment aan Ferrari. Een verdiende zege!"

Lewis Hamilton toonde zich een heer en complimenteerde Vettel en het team van Ferrari. "Voor mij was na de pitsstop en de tijdstraf het gat naar Sebastian simpelweg te groot. De race duurde wat mij betreft dus niet lang genoeg. Ons team heeft punten verspeeld, maar het is wat het is. Hard werken dus voor de volgende race."

'Verliezer van de dag', in de top althans, was Valtteri Bottas die vanaf pole uiteindelijk derde werd. "De pace was niet optimaal, we hadden problemen met de bandendruk, maar je kunt het ook zo zien: mijn beste resultaat tot nu toe. En er komt nog meer aan."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS