Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

SILLY SEASON: Carlin trekt stekker uit project, comeback Hilmer Motorsport in 2017?

Uitgegeven door Nick van den Berg • 27 januari 2017 07:53 • Print artikel

Carlin Motorsport heeft reeds te kennen gegeven zich terug te trekken uit de GP2 Series en zich meer te gaan focussen op Amerika. Vorig jaar stapte het team al uit de Formule V8 3.5 Series en na 2016 zal het Britse raceteam ook niet meer gaan deelnemen in de GP2. Sinds 2011 maakt het team uit het Britse Farnham deel uit van de GP2 Series. Naar verluid wil teambaas, Trevor Carlin in 2018 een eigen IndyCar team op poten zetten in Amerika. Sinds 2015 rijdt Carlin in de Indy Lights.

Carlin Indy light

Carlin boekte succesvolle resultaten en overwinningen met een breed scala aan coureurs. In totaal wist het team acht overwinningen te behalen en tweemaal een tweede plaats in het contructeurs kampioenschap. Rijders als Chilton, Nasr en Palmer behaalden allen overwinningen met de blauwe bolides. De laatste twee jaar waren minder succesvol en na 2016 heeft Trevor Carlin besloten de stekker uit het project te trekken.

Op de website van de GP2 Series staat dat er een elfde team TBA is. In november gaf het Duitse team van Hilmer Motorsport aan een comeback te willen maken in 2017 in deze klasse. De komende tijd is het afwachten op meer officiële berichten binnen het kamp van Hilmer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS