Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nyck de Vries kijkt uit naar het openingsweekend van de Formule 2: "Het is van vitaal belang.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2017 06:38 • Print artikel

Nyck de Vries debuteert dit jaar in de Formule 2. In het voorprogramma van de Formule 1 in Bahrein, rijdt de snelle inwoner van Friesland zijn eerste race in het kampioenschap voor Rapax. Tijdens de laatste wintertest noteerde McLaren-coureur zelfs de snelste tijd. De jongeling staat dus aan de vooravond van een mooi debuut.

Nyck de Vries Rapax

“De tests waren echt positief”, zegt Nyck de Vries met een ontspannen glimlach. “Het is belangrijk om een goed gevoel voor de auto in dit kampioenschap te krijgen en ik denk dat we echt wat productieve dagen hebben gehad. En, natuurlijk, om bovenaan uit te komen is een mooie bonus. Voor mij was dat vooral belangrijk, omdat dit jaar mijn doel is om races te winnen en mijzelf te vestigen in de Formule 2 met Rapax.” De naam mag dan van GP2 in Formule 2 zijn gewijzigd, het gaat met gelijke auto’s een heftig gevecht worden voor de coureurs. Daar is de Fries zich ook van bewust.

“Het meest belangrijk dit jaar is om consistent te zijn”, reageert De Vries. “Trainingstijd bij de start van het weekend is zo beperkt. Je krijgt slechts 45 minuten om te trainen en je leertijd binnen de sessie is zo beperkt, dat je je echt niet kunt veroorloven om iets verkeerd te doen. Dingen fout doen in de training en dat kan zich makkelijk vertalen in een slechte kwalificatiesessie. En als je kwalificatie slechts is voor de hoofdrace, is je hoop op een goed weekend effectief voorbij.”

“Gelukkig heb ik genoeg geleerd van zowel de Renault 3.5, waar de auto’s snel en races redelijk lang zijn en van de GP3, waar ik veel geracet heb op de huidige F2-circuits, om me in een goede positie voor het seizoen te zetten. Ook heb ik al een echt goede relatie met de jongens bij Rapax. En ik voel dat de relatie echt belangrijk is. Deze jongens zijn de enige link naar de auto, dus het is van vitaal belang dat je snel een sterke werkrelatie neerzet. Gelukkig spreek ik al Italiaans, zoals zoveel jongens die vanuit karting komen. Ik bracht veel tijd racend in Italië door, dus ik ken al veel van de belangrijke vocabulaire.” Van het team is de Nederlander al onder de indruk. Niet alleen de auto is snel, maar ook de toegewijde, gefocuste werkwijze.

“Naar de Rapax-fabriek gaan, voelde een beetje als thuiskomen”, lacht De Vries. “Het is net buiten Padua gesitueerd en is ook dichtbij de Chiesa- en Zanardi-jongens, dus is het heel bekend voor me. Het voelt alsof we erg goed samen zijn begonnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS