Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mogelijke overnamekandidaat van Manor F1 gaat in zee met Arden

Uitgegeven door Nick van den Berg • 4 februari 2017 11:32 • Print artikel

Het Britse Arden International uit Banbury van de familie Horner heeft zijn line-up voor komend seizoen bekend gemaakt in de GP2. Norman Nato, de nummer vijf van afgelopen seizoen keert na een jaar bij Racing Engineering weer terug bij Arden. De andere rijder komt over van het Spaanse Campos, de Indonesiër Sean Gelael. De 20-jarige Indonesiër die met grote steun van Jagonya Ayam (het bedrijf dat interesse heeft om Manor F1 over te nemen) rijdt, zal zijn tweede seizoen afwerken in de GP2. Het team zal vanaf komend jaar Pertamina Arden gaan heten. Afgelopen seizoen pakte Gelael één podiumplek in Spielberg. “Ik ben blij om samen met Pertamina naar Arden te gaan voor mijn tweede volledige seizoen in deze geweldig competitieve klasse. De eindejaar-tests in Abu Dhabi gingen erg goed met het team en de tijden waren erg consistent,” meldde Gelael.

Arden 2017 Sean Geleal Jagonya Ayam familie (KFC Indonesië

De 24-jarige Fransman Norman Nato maakte twee jaar geleden zijn debuut met de Britse formatie in de GP2. Afgelopen jaar won Nato twee races en pakte vijf podiumplekken. Nato finishte het seizoen als vijfde en voor teammaatje Jordan King. “Ik ben blij om dit jaar deel uit te maken van de Jagonya Ayam familie (KFC Indonesië) en om terug te keren bij Arden. Bij dit team maakte ik mijn debuut twee jaar geleden en er zijn veel mensen die ik nog ken van toen. Het is weer een soort van thuiskomen. Verder ben ik erg optimistisch over komend jaar en met Sean als teamgenoot zullen we gaan voor de winst”, verklaarde Nato.

De afgelopen jaren heeft Arden het erg moeilijk gehad in de GP2 en kon het niet meer meedoen voor de winst. De laatste overwinning dateert alweer uit 2012 met Luis Razia. Met deze line-up en financiële steun van Jagonya Ayam en Pertamina zal het team weer vastberaden zijn vooraan mee te doen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS