Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Jordan King voor het Nederlandse MP Motorsport in de GP2: "Beter voorbereid dan ooit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 februari 2017 11:26 • Print artikel

Jordan King is voor zijn derde seizoen in de GP2 in zee gegaan met MP Motorsport. De 23-jarige Brit, die in 2016 twee overwinningen boekte en drie keer naar het podium reed, voegt zich bij MP nadat het Nederlandse team vorig jaar zijn succesvolste seizoen sinds zijn GP2-debuut in 2013 meemaakte. King won in 2013 het Britse F3-kampioenschap en eindigde in 2014 zeven keer op het podium in het Europese F3-kampioenschap voordat hij in 2015 promoveerde naar de GP2, dé opstapklasse naar de Formule 1. In datzelfde jaar werd hij door de Young Driver Excellence Academy van de wereldautosportbond uitgeroepen tot FIA Institute Driver of the Year.

Jordan King


Daarnaast was de Brit twee jaar actief als testcoureur voor Manor F1, waarvoor hij in 2016 twee vrijdagochtendsessies voor zijn rekening nam in Austin en Abu Dhabi.

“Ik kijk enorm uit naar mijn GP2-seizoen met MP Motorsport”, zegt Jordan King over zijn transfer naar het Nederlandse team. “Ik ken het team al heel lang: ik heb meteen na de karts met ze gewerkt, dus het voelt een beetje als thuiskomen voor me. Een van de belangrijkste redenen om met MP in zee te gaan was voor mij het vertrouwen dat ontstaat als je al zo’n lange band hebt.”

“Nu ik mijn derde GP2-jaar inga, ben ik fysiek en mentaal beter voorbereid dan ooit. Het is mijn doel om het nóg beter te doen dan mijn sterke seizoen het afgelopen jaar.”

MP-engineer Tony Shaw is net zo verheugd over de komst van King. “Onze relatie met Jordan gaat terug tot de tijd dat hij vanuit de karts overstapte naar de autosport. We weten hoe snel hij is, waartoe hij in staat is en hoe fit hij is. De twee keren dat hij voor ons een GP2-auto testte, waren we zeer gecharmeerd van zijn professionele inzet, zijn snelheid en zijn kalmte.”

“Als team zijn we ons er terdege van bewust dat het niet om één stukje van de puzzel gaat. Het gaat om een team dat op zijn hoogste niveau moet presteren – en dat kan alleen ontstaan door geloof in eigen kunnen, onderling vertrouwen en goede communicatie. Jordan draagt bij aan al die elementen en daarom geef ik ons in 2017 grote kansen.”

Het eerste GP2-weekend van 2017 vindt op 14-16 april plaats op het circuit van Sakhir in Bahrein.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS