Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Honda stoomt Japanners klaar voor de F1 bij ART en Prema voorzichtig met Ferrari-talenten

Uitgegeven door Nick van den Berg • 13 februari 2017 17:35 • Print artikel

Het Franse team van ART Grand Prix zet de samenwerking met Honda door en zal doorgaan met Nobuharu Matsushita en Nirei Fukuzumi. Beide Honda junioren zullen in zowel de GP2 als de GP3 doorgaan. Voor Matsushita zal het zijn derde seizoen worden voor ART. De 23-jarige Japanner finishte afgelopen jaar als elfde in de GP2 met een overwinning in Monaco. Matsushita zal de runner-up van de GP3 van afgelopen jaar, Alexander Albon naast hem krijgen als teamgenoot. Fukuzumi zal voor het tweede jaar gaan rijden voor het Franse topteam in de GP3. De 20-jarige Japanner finishte afgelopen jaar als zevende met drie podiumplaatsen. Fukuzumi krijgt Mercedes GP junior George Russell naast hem als teamgenoot. Ook Jack Aitken en Anthoine Húbert zouden al rond zijn met ART Grand Prix.


Je zal het bijna vergeten maar Prema Racing maakte afgelopen jaar haar debuut in de GP2 Series. Het Italiaanse team was bij hun debuut vorig jaar oppermachtig met Gasly en Giovinazzi en won het teamklassement. Beide rijders zijn bij het team vertrokken en Prema trok twee rookies aan uit de GP3. Beide zijn Ferrari-junioren, kampioen GP3 Series Charles Leclerc en Antonio Fuoco. Beide rijders worden gezien als jonge talenten die de Formule 1 mogelijk gaan halen. Komend jaar wordt dan ook een belangrijk jaar.

Teambaas René Rosin geeft beide talenten weinig druk mee in ieder geval. Voor zowel de Monegask als de Italiaan zal er vanaf de buitenwereld veel druk staan. "Beiden staan onder contract bij Ferrari en reden afgelopen jaar een sterk jaar in de GP3. Daarnaast wonnen wij als team met Gasly en Gio de titel in de GP2. De combinatie voor 2017 wordt dus automatisch een winnende is de verwachting. Maar zowel Leclerc als Fuoco zullen hun debuut gaan maken in Spanje in deze klasse. Daarom verwachten wij komend seizoen niet met beide auto's voor de titel te kunnen vechten. Wij zullen meedoen om goede klasseringen maar zullen zeker niet iedere race vechten om te titel net als afgelopen jaar. Doordat wij als team bleven vechten in zowel de goede als slechte momenten met coureurs, die keihard streden op de baan maar elkaar diep respecteerden kwam het succes afgelopen jaar automatisch. Dat wil niet zeggen dat ieder jaar zo kan zijn. We weten dat zowel Antonio als Charles beide grote talenten zijn, die erg snel zijn, maar wij zullen komend jaar echt vanaf nul moeten beginnen", meldde de teambaas van Prema Racing, René Rosin.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS