Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Gustav Malja treedt toe tot het Racing Engineering team voor de 2017 GP2 Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 december 2016 11:58 • Print artikel

Racing Engineering is verheugd om aan te kunnen kondigen dat Gustav Malja zal toetreden tot het Racing Engineering team voor de 2017 GP2 Series. De 21-jarige Zweed zal gaan rijden voor het Spaanse team in zijn tweede volledige seizoen in de GP2.

Gustav Malja

Vorig jaar was Gustav's eerste volledige seizoen in de GP2, na al drie rondes in 2015 te hebben gereden en hij pastte zich snel aan de nieuwe serie aan, getuige de twee podiumplaatsen. Zo was er een derde plaats in Monza en een tweede podiumstek in Spa. Hij eindigde uiteindelijk op een 13e plek in het Drivers 'Championship. In de "post-season" tests in Abu Dhabi vorige week reed Gustav voor Racing Engineering op alle drie de dagen. Hij wil snel acclimatiseren in de Spaanse ploeg en middels een aantal competitieve tijden was het team ook de vierde snelste op de ochtend van de laatste dag.

"Ik ben erg opgewonden om toe te treden tot Racing Engineering voor het 2017 GP2 seizoen. We zijn vorige week in Abu Dhabi begonnen om elkaar beter te leren kennen en ik voelde me er meteen heel erg thuis", legde Gustav Malja uit. "Het is een team met een lange en succesvolle geschiedenis in de GP2 en ik ben ervan overtuigd dat het de ideale plek voor mijn verdere ontwikkeling als coureur is. Ik ben ook erg blij om alles al een beetje op zijn plaats hebben in zo'n vroeg stadium. Het zal de voorbereidingen een stuk gemakkelijker maken deze winter en geeft ons allemaal wat rust." /Door Ramon Leenen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS