Autosport Internationaal Toerwagens • Euro GT Series

Podium Jeroen Bleekemolen in de ADAC GT Masters met de Bentley GT3: "Leuke race"

Uitgegeven door Niels van der Peet • 25 juni 2015 09:11

Slechts een week na de 24 uur van Le Mans met de Dodge Viper, kwam Jeroen Bleekemolen alweer in actie in de ADAC GT Masters. Plaats van handeling was dit keer het prachtige Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, waar Bleekemolen in actie kwam met de Bentley Continental GT3 van het HTP Motorsport team.



De race op zaterdag verliep voorspoedig voor Bleekemolen en zijn Duitse teamgenoot Luca Stolz. Gestart vanaf de vijfde positie eindigde het duo de race als derde, waarmee zij de tweede podiumfinish voor Bentley in de ADAC GT Masters lieten noteren.

In de tweede race op zondag konden de Bentley-coureurs deze mooie prestatie helaas geen vervolg te geven. Niet in de laatste plaats door de weersomstandigheden, want de prachtige omloop van Spa Francorchamps was door enorme regenbuien spekglad geworden, waarop de machtige Bentley zich niet echt thuis voelde. Een 15e plaats was het maximaal haalbare.



"De eerste race op zaterdag verliep prima", aldus Jeroen Bleekemolen. "Ik heb een leuke race gehad, met leuke gevechten tot op de limiet, waardoor we vanaf de vijfde positie wisten op te klimmen naar een podiumfinish. Op zondag was het zwaar en lastig. Er lag zo ontzettend veel water op de baan waardoor we nauwelijk grip hadden met de auto. Het werd daardoor een lastige wedstrijd en de 15e plek was dan ook het hoogst haalbare. Wanneer de regen was uitgebleven hadden we zeker ook op zondag mee kunnen doen aan de kop van het veld."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS