Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Vlammenzee tijdens Dutch Supercar Challenge, coureur op nippertje gered

Uitgegeven door Ewout Rutgers • 16 mei 2010 10:47

ASSEN - Tijdens de Superleague Formula races in Assen heeft een harde crash voor grote opschudding gezorgd. De Brit Kevin Riley kende een zeer zware crash tijdens de tweede race van de Dutch Supercar Challenge. Rick Abresch, deelnemend in een Corvette Z06 GT3, kwam bij het opkomen van het rechte stuk hard in aanraking met de Mosler van Kevin Riley en knalde vervolgens vol in de omheining van de baan.

Crash Kevin Riley Assen

De Mosler vloog vrijwel ogenblikkelijk na dit incident in de brand terwijl de Brit nog bekneld achter het stuur zat. Abresch aarzelde echter geen minuut, sprong uit zijn Corvette en trok de bestuurder van de Mosler uit het brandende wrak. Door dit adequate handelen redde de Corvette-rijder waarschijnlijk het leven van Riley. In het medisch centrum werd vastgesteld dat de Engelsman waarschijnlijk alleen zijn schouder uit de kom had. Riley is hiervoor naar het ziekenhuis vervoerd.

Na uitvoerige bestudering van de racebeelden en de verhalen van de coureurs zelf bleek de Mosler van Kevin Riley bij het uitkomen van de GT-bocht vermogen te hebben verloren. Donny Crevels, die op dat moment vlak achter Riley zat, tikte daardoor Riley onbedoeld van achteren aan waardoor Riley spinde. Nadat Riley was gespind kon Rick Abresch de Mosler niet meer ontwijken, met de grote crash als gevolg.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS