Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Twee keer podium voor Henry Zumbrink tijdens Gamma Racing Days Assen

Uitgegeven door Nathalie Voorn • 10 augustus 2016 09:14 • Print artikel

Afgelopen weekend stond het TT Circuit van Assen in het teken van de Gamma Racing Days. Dit drukbezochte evenement biedt altijd veel vertier voor zowel rijder als publiek met een Dakar Dorp, kartbaan, muziek en feest op en rond het circuit. Ook het baanprogramma was drukbezet met diverse raceklassen, waaronder de Boss GP-klasse met oude Formule 1 wagens, motoren en uiteraard de Supercar Challenge. Zumbrink behaalde een derde en een tweede plaats tijdens beide races van het weekend, wat zijn positie in het kampioenschap weer positief beïnvloed.

Henry Zumbrink Assen twee maal naar podium

Vrije trainingen en Kwalificatie
Het weekend startte op vrijdag met de vrije training. Ondanks wisselende weersomstandigheden verliep deze goed voor Henry. Hij ging van start op een droge baan met zijn snelle Volvo, maar daarna begon het zo hard te regenen dat er niet verder gereden kon worden. Desondanks had het team een goed gevoel over de wagen en had alle nodige zaken kunnen testen.

De kwalificatie voor beide races van het weekend werd ook verreden op vrijdag. De rijder uit Amerongen kon op slicks rijden en wist een goede tijd neer te zetten, goed voor een tweede startpositie voor beide races. Na de kwalificatie werd dit omgezet - naar de pole positie voor de eerste race en de tweede positie voor race twee - aangezien andere rijders een andere klasse kregen toegekend vanwege hun (te) snelle tijden. Een goed vooruitzicht voor het weekend voor Henry.

Race één:
De eerste race werd verreden op zaterdag. Wegens het drukke programma zou dit een kortere race van 45 minuten worden. Gestart vanaf de eerste positie, wist Zumbrink deze positie de halve wedstrijd te hanteren en uit te lopen op de rest van het veld. Helaas ontstonden er wat problemen: naar later bleek had een benzine-injector het begeven, waardoor de motor op 7 in plaats van 8 cilinders draaide. Uiteraard kostte dit de snelle rijder vermogen in zijn wagen, maar door de opgebouwde voorsprong kon hij toch een derde positie in de race behalen.

Podium zondag Gamma Racing Days

Race twee:
Op zondag was het TT Circuit begeven van mensen, met zo’n 90.000 bezoekers was het een drukte van jewelste. ‘Niet alleen leuk om te zien, maar vooral ook om te mogen rijden,’ aldus Henry Zumbrink. Vanaf zijn tweede startpositie wist hij dan ook direct de koppositie in te nemen. Net voor de verplichte pitstops gebeurde er echter een zware crash op het rechte stuk, waardoor de Safety Car de baan op kwam en het veld neutraliseerde. De inmiddels opgebouwde voorsprong moest Zumbrink dan ook inleveren, maar hij wist na de pitstop wel weer als eerste de baan op te komen, op de voet gevolgd door concullega rijder Henk Thuis die een goed weekend beleefde. Tot aan de finish was het vervolgens stuivertje verwisselen, waarna Henry als tweede finishte met slechts 0.07 seconden achterstand op zijn opponent.

Zumbrink over zijn raceweekend in Assen: “De vorige races waren problematisch voor mij en ik had alles op alles gezet om een goed resultaat te behalen in Assen. Helaas geen overwinning, maar zeker wel belangrijk: twee keer podium en twee keer hoge score. De problemen met de Volvo zijn gelukkig allemaal opgelost en we hebben een mooi weekend beleefd. Zeker ook met het grote bezoekersaantal in Assen: De Gamma Racing Days zijn altijd een heel mooi evenement om als rijder te mogen rijden!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl, Volvo Cars Nederland, Bouwbedrijf Drost, WAECO, Washtec, van Ravenswaaij Rhenen, vader Hans Zumbrink, Giel van Os, Team Day-V-Tec en Tjerk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS