Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Nol Kohler en Carlo Kuijer tonen stuurmanskunsten: podium in Supercar Challenge

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2015 20:41

ZANDVOORT - Dat stuurmanskunsten het verschil kunnen maken, bewezen Nol Kohler en Carlo Kuijer op overtuigende wijze tijdens het DTM-weekeinde op het circuit van Zandvoort. Het snelle duo eindigde in de Supercar Challenge ten overstaan van 31.000 toeschouwers als derde in de Super GT-klasse. Een fraaie podiumplaats dus. Daarmee beloonden zij zichzelf voor al het harde werk aan de mooie Solution F V8.

Super Car Challenge podium Kohler en Kuijer

Opgetogen deed Kohler na afloop zijn verhaal. De derde plaats betekende zijn beste prestatie van het seizoen. “Ik heb ervan genoten”, zei de ondernemer die de race van de achtste plaats was begonnen. “Ik had een goede start, schoof meteen op naar de zesde plaats. Vanaf dat moment reed ik in niemandsland. Dat ging goed totdat de safety car de baan op kwam (Henk Thuis en Nicolas Vandierendonck hadden elkaar geraakt en waren in het grind tot stilstand gekomen, red.). De banden koelden af waardoor ik grip miste.”

Kohler, die samen met zijn teamgenoot Carlo Kuijer tijdens de race van zaterdag al naar de zesde plaats was gestormd, liet zich niet uit het veld slaan en knokte zich in het vervolg steeds verder naar voren. De miezer die halverwege de race op het circuit neerdaalde, deerde hem nauwelijks. “Je hebt er altijd wel iets last van, maar ik heb er gewoon niet op gelet. Als je in miezer van je gas af gaat, ga je alleen maar achteruit. Je moet zorgen dat je de juiste temperatuur in je banden houdt.”

De snelle coureur uit Hilversum en zijn teamgenoot Kuijer eindigden zo uiteindelijk op een verdienstelijke derde plaats. “Ja, dat voelde goed. Daardoor hebben we de motivatie door te gaan met de ontwikkeling van de auto.” Want Kohler wist dat hij en Kuijer met hun derde plaats een prestatie van formaat hadden geleverd in Zandvoort.

Nol Kohler en Carlo Kuijer RaceXpress Super Car Challenge Zandvoort

De Solution F V8 is een GT-auto waarmee Kohler en Kuijer dit seizoen in de gelijknamige klasse zouden rijden. Toen bekend werd dat deze klasse niet in het programma van de Supercar Challenge werd opgenomen, besloot het snelle duo zich in te schrijven voor de krachtiger Super GT-klasse. Daardoor kwam de auto plots flink vermogen tekort. Kohler: “De auto is helemaal opnieuw gebouwd. We zijn nog zoekende naar de juiste afstelling, maar het gaat elke race stapje voor stapje de goede kant op.”

Mede daardoor had hij een aangenaam raceweekeinde in de duinen beleefd. “Dit zijn sowieso leuke weekenden om mee te doen”, doelde Kohler op de imposante DTM-entourage die ruim 30.000 autosportliefhebbers naar het circuit had gelokt. Toch had hij er niet al te veel van meegekregen. “Ik was te veel met mijn eigen race bezig. Ik heb genoten van de mooie gevechten op de baan.”

Nol Kohler wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door Fin Extenso en Clercx-Liebau.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS