Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Milan Dontje: "Kartervaring heeft zeker geholpen", Jan Lammers: "Het was erg leuk"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 juni 2016 08:35 • Print artikel

Milan Dontje en Jan Lammers hebben op Spa-Francorchamps een mooi resultaat behaald. Milan Dontje reed beide races naar het podium. Op zaterdag met Frits van Eerd naar P2 en zondag met Jan Lammers naar de overwinning. Lammers beleefde op zijn beurt een uitstekende generale repetitie voor de Road to Le Mans race. Op circuit Spa-Francorchamps reed de 24 uur van Le Mans winnaar de Supercar Challenge race op zondag met Milan Dontje. Een dag eerder werd de snelle LMP3 proto bestuurd door Dontje en Frits van Eerd. De door DayV-tec geprepareerde Ligier JS P3 haalde dit weekend een tweede plaats en één overwinning.

Jan Lammers Milan Dontje

Lammers en Prins Bernhard van Oranje onthulde de Ligier JS P3 tijdens de Familie racedagen een week eerder. "Het is een fantastisch stukje techniek, een uitdaging voor de ervaren racer en de gentleman coureur," sprak Lammers toen. Hoewel het tijdens de racedagen op het circuit van Zandvoort droog was, was dat tijdens de Supercar Challenge races op Spa wel anders. Tweemaal werd de auto aan de tand gevoeld onder natte omstandigheden.

Tijdens de eerste race reed Frits van Eerd, eigenaar van supermarktketen Jumbo, samen met Milan Dontje. Dontje is de jongere broer van Blancpain GT rijder Indy Dontje. Milan was erg te spreken over de LMP3 proto. "De auto heeft geen regenafstelling, daardoor is het goed te vergelijken met een kart," sprak Dontje. "De kartervaring heeft me zeker geholpen, de grip is iets anders, maar dat ging me goed af." Dontje en Van Eerd werden de eerste race tweede.

Spa Euro Milan Dontje en Jan Lammers

Voor de tweede race nam Jan Lammers het stuur over van Frits van Eerd. Het erg sterke duo Lammers/Dontje won de race in de Supercar Challenge na een lang gevecht met een Renault RS01. "Het was erg leuk!" sprak Lammers enthousiast. "Andere auto's hebben meer vermogen, maar wij kunnen sneller de hoek om." De Ligier is voorzien van een Nissan motor met een vermogen van 420pk. Een van de concurrenten, de Renault RS01, heeft een vermogen van 500pk. De ervaren Lammers werkt fijn samen met de 21-jarige Dontje. "Ik hoef hem niet uit te leggen welke lijn te rijden, tegenwoordig vergelijken we de data en kunnen we van elkaar leren," sprak de winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1988.

Op zaterdag 18 juni rijden Lammers en Bernhard van Oranje in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans. "Ik wil Bernhard zoveel mogelijk laten rijden," verklaarde Lammers. "Hopelijk leidt dit er toe dat Bernhard de grote 24 uurs race een keer kan rijden. Hij is in ieder geval nog een stukje jonger dan ik, dus hij kan nog vaak oefenen!" sloot Lammers af. Terwijl Lammers in Le Mnas zit, richt Dontje zich weer op de werkzamheden op de kartbaan in Lelystad, waar hij mede-eigenaar is. "We merken dat sinds de successen van Max Verstappen, iedere vader wel wil karten met zijn zoon of dochter. We hebben ook veel kinderkartjes verkocht. Ik zou zeggen kom eens langs op Kartcentrum Lelystad!"

Kijk eens op de Facebook-pagina van Milan Dontje

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS