Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Comfortabele overwinning Jan Lammers/Milan Dontje in doorweekt Spa

Uitgegeven door Dirk Kempen • 14 juni 2016 11:18 • Print artikel

De Supercar Challenge reed uitdagende races op Spa-Francorchamps. Beide keren kwamen er flinke buien over de baan tijdens de race. Jose Manuel Perez Aicart en Jurgen Smet wonnen de eerste race. De sterke Nederlandse equipe Milan Dontje en Jan Lammers namen op zondag wraak, na een tweede plek op zaterdag, reden zij naar een comfortabele overwinning.


De eerste race startte droog. Perez Aicart had een goede start en reed weg bij het veld. Achter de Spanjaard ging Henk Thuis in zijn PUMA RT voorbij aan de Ligier JSP3 met Milan Dontje achter het stuur. Na een kort gevecht ging Dontje voorbij aan de ervaren Thuis. Kort daarna reed ook Henry Zumbrink in de Solution F Volvo S60 V8 voorbij aan Thuis. Marcel van Berlo was het eerste slachtoffer van de regen. De snelle Brabander verloor veel tijd in een spin. Voor Eric van den Munckhof liep het slechter af. De BMW Z4 rijder ging hard van de baan in Eau Rouge. De Z4 was zwaar beschadigd. Van den Munckhof was door de crash genoodzaakt de race op zondag in een andere auto te rijden. Na de safety car periode ging het mis voor Benjamin van den Berg in een van de BMW silhouette's. Jurgen Smet kwam met de Renault R.S.01 als eerste over de finish, voor Frits van Eerd in de Ligier JSP3. Henk Thuis werd derde.


Jurgen Smet startte de tweede race wederom vanaf pole position. Dontje werd bij de start gepasseerd door Thuis maar nog in dezelfde ronde pakte de coureur uit Flevoland de plaats terug. In de openingsfase was er één incident, voor de equipe Marcel van de Maat/Peter Schreurs. De BMW E46 GTR spinde in Eau Rouge. Wederom verschenen er donkere wolken boven het circuit. Er trok een zware regenbui over de baan. Enkele teams hadden al hun pitstop gemaakt en verloren veel tijd door een tweede stop voor regenbanden. Het Belgische VGL Racing had perfecte timing voor haar pitstop. Terwijl het droog was toen de auto binnen reed, startte daarna de hevige regen. Hierdoor maakte Maik Barten veel tijd goed die ze eerder verloren door vast te zitten achter een tragere auto. Na de stops kwamen er diverse straffen voor te korte stops. De leider in de race, Jurgen Smet, werd gestraft. Hierdoor ging de leiding over naar Jan Lammers/Milan Dontje. Ook Cor Euser, leider in de GTB, klasse kreeg een tijdstraf. De overwinning in GTB ging naar Nicolas van Dierendonck en Manu van de Ryse.

Na het waterballet in Spa keert de Supercar Challenge terug op 2 en 3 juli. Tijdens de Syntix Superprix op het circuit van Zolder komt de klasse in actie met al haar klassen inclusief Superlights. Naast de Supercar Challenge rijden ook de Belcar Trophy en Belgian Gentleman Drivers Club haar races.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS