Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Ambitieuze Priscilla Speelman wil niets minder dan de titel in Supercar Challenge

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2016 10:44 • Print artikel

ROOSENDAAL - Priscilla Speelman rijdt ook in 2016 in de Supercar Challenge. De 27-jarige snelle dame uit Roosendaal zal opnieuw uitkomen in de Supersport-klasse. Dat doet ze dit seizoen in een Lotus, samen met Jan van der Kooij van het gelijknamige team. Haar ambitie liegt er niet om: zo hoog mogelijk eindigen in het kampioenschap.

Priscilla Speelman Lotus

Speelman is blij met haar keuze voor Van der Kooij, die importeur is van Lotus in Nederland. “Het is een heel leuk team om mee samen te werken, heb ik gemerkt. Half maart zijn we er voor het eerst langsgegaan, begin april hebben we het contract al rondgemaakt”, zegt ze. Kansen ziet Speelman dan ook genoeg. “De Lotus heeft de laatste race van vorig seizoen gewonnen, dus die is goed. Van der Kooij heeft bovendien veel kennis en ervaring in huis. Ik denk dat ik veel van hem kan leren en ben dan ook benieuwd wat onze samenwerking gaat brengen.”

Als één ding in autosport heel belangrijk is - naast sublieme stuurmanskunst uiteraard - is het wel het vermogen het hoofd koel te houden tijdens races, zo weet de sympathieke Brabantse uit ervaring. Gelukkig is haar dat wel toevertrouwd. “Mijn vader noemt me altijd een koele kikker. Dat moet wel goed komen dus. Ja, ik heb echt heel veel zin in het nieuwe seizoen.”

Een verschil met vorig jaar, toen ze in een Seat Leon van Ferry Monster Motorsport over de circuits raasde, is dat ze toen met voorwielaandrijving reed, haar Lotus voor komend seizoen is achterwielaandrijving. Toch vreest Speelman geen aanpassingsproblemen. “Ik heb voor 2015 vaak in achterwielaangedreven BMW’s gereden en natuurlijk vele jaren in de 125cc shakelkarts en superkarts, dus ik weet wat het is.”

Priscilla Speelman

Behalve de Supercar Challenge hoopt Speelman, die vorig jaar nog de 24 uur van Oschersleben won, ook nog een aantal races in de superkarts te rijden, net zoals vorig seizoen. Een kampioenschap waarin ze sowieso al vaker uitkwam. In 2009 reed ze al eens een half seizoen in de racemonsters en in 2010 een volledig seizoen. Nadat ze in 2011 zelfs kampioen was geworden, maakte de talentvolle jongedame de succesvolle overstap naar de autosport.

Toch blijft het wereldje van de superkarts haar trekken. “Het is supergaaf om in die dingen te rijden”, zegt Speelman. “De sfeer in de paddock is ook altijd heel goed. Ik hoop dan ook in ieder geval weer de EK-race op het circuit van Assen te rijden tijdens de Gamma Racing Day. Het is mooi om zo’n race in eigen land te kunnen rijden.”

Maar de focus bij Speelman ligt dus vooral op de races in de Supercar Challenge. Die begint dit weekeinde op het circuit van Zolder. Daar zal moeten blijken hoe goed de auto en het rijdersduo/ Speelman is. Als de eerste race van vorig jaar een indicatie is, dan mag ze uitzien naar een mooi resultaat. In 2015 werd ze tijdens de eerste race op het circuit van Zandvoort knap vijfde. “Dat was toen een mooi resultaat, maar dit seizoen wil ik meer. Ik hoop natuurlijk dat we gaan winnen!”

Priscilla Speelman wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door: DCB Energy, MSS Transport, Deba, Logistic Force, Deko Sign, De Kort Trailer Service en ATL.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS