Autosport NL • Dutch GT4

“Het voelt heel onwerkelijk om tussen de beste BMW-coureurs wereldwijd te staan”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 december 2014 13:34

KRIMPEN AAN DE LEK - Het regent prijzen voor Liesette Braams uit Krimpen aan de Lek. Onlangs nam de snelle dame nog de trofee in ontvangst voor het vice-kampioenschap van de Europese GT4 Am Class. Afgelopen vrijdag was Braams bij de BMW Sports Trophy uitreiking in München, waar jaarlijks de 25 beste BMW-privécoureurs worden gehuldigd. Dankzij haar goede prestaties in zowel de nationale als internationale autoracerij, eindigde de vrouwelijke coureur van Las Moras Racing Team als 20e van de totaal 283 coureurs die aan de competitie meededen. Slechts twee dames haalden de top 25, waardoor Braams zich de beste vrouwelijke BMW-coureur van Nederland mag noemen. “Het voelt heel onwerkelijk om tussen de beste BMW-coureurs wereldwijd te staan.”

Liesette Braams

Voor Liesette Braams is de top 20-klassering in de BMW Sports Trophy de kroon op een uiterst geslaagd autosportseizoen. De snelle dame van Las Moras Racing Team reed races in het nationale winterkampioenschap en in het Burando Production Open. Met haar deelname aan de GT4 European Series, maakte Braams afgelopen mei een grote sprong in haar carrière door toe te treden tot het internationale podium van de GT-racerij. Het merendeel van de circuits was onbekend terrein voor Braams. Des te knapper dat zij met de BMW M3 GT4 en teamgenoot Rob Severs maar liefst vier races in de AM-categorie wist te winnen en als tweede in de eindstand eindigde.

Daarnaast reed Braams in 2014 diverse langeafstandsraces. Ze begon het seizoen sterk met een vierde positie tijdens de 24 uur van Dubai achter het stuur van de BMW M3 GT4. Ondanks technische tegenslag aan boord van de BMW M3, sleepte Braams tijdens de 12 uur van Mugello in Italië een tweede klassering in de SP3-divisie uit het vuur. Gedurende de 12 uur van Zandvoort kende Braams een druk schema, want ze racete met zowel een Lotus Evora GT4 als een BMW 120d. Na 12 uur racen stuurde Braams de Lotus Evora GT4 als tweede in de SP3-klasse over de finish! De snelle dame van Las Moras Racing Team vertegenwoordigde in de 24 uur van Barcelona eveneens het automerk uit München en volbracht met de fraaie BMW M235i de slijtageslag.

Haar indrukwekkende palmares bleef niet onopgemerkt bij de motorsport-afdeling van BMW en nodigde Braams voor het tweede jaar op rij uit voor de prijsuitreiking van de BMW Sports Trophy. Daar overhandigde BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt haar de prijs voor de twintigste positie en een cheque ter waarde van € 4.500. “Ik heb er het hele jaar mijn best voor gedaan, maar het blijft natuurlijk een geweldige eer om als een van de 25 beste BMW-privécoureurs uitgenodigd te worden om naar München te komen”, jubelde Liesette. “De concurrentie was dit jaar heel sterk, dus ik kan trots zijn op mijn twintigste positie van de 283 deelnemers. Het voelt heel onwerkelijk om tussen de namen van de beste BMW-coureurs wereldwijd te staan.”

De volgende race staat inmiddels al op de kalender; in het weekeinde van 8, 9 en 10 januari komt Braams in actie tijdens de 24 uur van Dubai. Ze rijdt dan met, hoe kan het ook anders, een BMW (M235i). “Dus de eerste punten voor de BMW Sports Trophy 2015 zijn al onderweg!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS