DTM

Wittmann en Juncadella gediskwalificeerd

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2016 09:16 • Print artikel

Marco Wittmann en Daniel Juncadella worden geschrapt uit de uitslagenlijst van de gisteren verreden DTM-race op de Hungaroring. De sportcommissarissen kwamen zondagavond tot deze conclusie, aangezien de technische afgevaardigden hadden vastgesteld dat zowel de Mercedes-AMG C63 DTM van Juncadella als de BMW M4 DTM van Wittmann niet aan de technische voorschriften voldeden. Bij beide auto’s was de afstand van de bodemplaat tot het wegdek te gering (art. 3.22.4 van de technische voorschriften). Na deze diskwalificatie rukken de achtervolgers op in de rangschikking, António Félix da Costa viel nu de derde plaats ten deel.

Het duel om de titel tijdens de DTM finale op de Hockenheimring gaat nu tussen drie rijders. Volgens het arrest verliest Wittmann zijn twaalf punten van zijn vierde plaats op zondag en heeft hij voor het laatste raceweekend 176 punten op zijn naam staan. Edoardo Mortara volgt met veertien punten op de tweede plaats in het rijderskampioenschap. Jamie Green staat nu 39 punten achter op de leider. Omdat er vijftig punten te vergeven zijn, maakt hij ook nog kans op de titel.

De teams van Mercedes-AMG DTM-HWA en BMW Team RMG hebben protest aangetekend tegen de beslissing van de stewards. In afwachting van een beslissing van het Hof van Beroep blijven Juncadella en Wittmann gediskwalificeerd. De uitslag van de zestiende DTM-race van het seizoen, blijft dus onder voorbehoud voor de coureurs, teams en fabrikanten.

Hungaroring start race 2

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS