DTM

Wedstrijdleiding DTM zwaar in de fout tijdens race 1 met uitdelen straffen tegen Audi

Uitgegeven door Niels van der Peet • 17 juli 2016 20:37 • Print artikel

De wedstrijdleiding van de DTM is dit weekend enorm de mist in gegaan met de straffen voor Eduardo Mortara en Nico Muller. De twee Audi rijders kregen beiden een 'drive-through penalty' opgelegd omdat ze in de eerste race op zaterdag, tijdens een 'Slow Zone' niet voldoende hun snelheid hadden verminderd volgens de wedstrijdleiding. Audi Sport daarentegen kon direct aantonen (middels on-board beelden en telemetrie) dat dit helemaal niet het geval is geweest, en dat beide heren zich keurig aan de voorgeschreven 80 km/h hadden gehouden.

DTM

De apparatuur van de wedstrijdleiding die beschikbaar wordt gesteld door de Duitse autosportfederatie DMSB, gaf een snelheid aan van 88 km/h, wat dus niet juist is geweest, maar waar wél de straffen voor uitgedeeld zijn.

Wat het allemaal extra zuur maakt is dat Mortara nog volop in strijd is om het kampioenschap, en nu door deze straf kostbare punten is misgelopen. Op het moment dat Mortara de straf kreeg reed hij op een zesde plaats, toch nog altijd goed voor acht punten. Nu eindigde Mortara op een kleur- én puntloze 17e plaats. Je zal de punten maar nodig hebben aan het einde van het seizoen!

Dieter Gass, verantwoordelijk voor de afdeling DTM bij Audi Sport gaf aan grote moeite te hebben met deze beslissing maar zei dat men zich erbij neer moet leggen. Dit omdat een protest of beroep tegen een onterechte drive-through-penalty niet mogelijk is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS