DTM

Wederom een fittie in de DTM: "Hij remde opzettelijk op het rechte stuk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 augustus 2016 11:22 • Print artikel

In de DTM waren er weer eens twee coureurs die elkaar niet konden zien of luchten na een race. Dit keer was het Robert Wickens van Mercedes die hard uit haalde naar Martin Tomczyk, nadat de twee kemphanen elkaar raakten op de Moscow Raceway.

Robert Wickens DTM

De Canadees won de eerste race, maar had geen geweldige tweede race in Rusland. De coureur kon niet voorbij komen aan de BMW van Tom Blomqvist en vervolgens werd hij tijdens een gevecht om de vierde positie geraakt door Martin Tomczyk, eveneens in een BMW. Na de aanrijding verloor Robert Wickens door beschadigingen downforce en pakte uiteindelijk de vijfde positie. De Mercedes-coureur had echter het gevoel dat de aanvaring gevolgen had voor zijn wedstrijd en er meer ingezeten had. “Hij remde opzettelijk op het rechte stuk en op plaatsen waar je dat niet hoort te doen, in een poging om me op te houden”, zo reageerde de Mercedes-coureur tegen het Engelse Autosport. “Het resultaat was schade die me meer tijd kostte dan het probleem met het sturen.” De Canadees verloor namelijk ook zijn stuurbekrachtiging in de wedstrijd. Tevens verloor hij de leiding aan de winnaar van de tweede race; Marco Wittmann.

Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER eens of er iets bijzit voor je! Doe uw voordeel met zoveel korting. Profiteer van de scherp afgeprijste artikelen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS