DTM

Voormalig F1-coureur Kovalainen in actie met Super GT-bolide in Hockenheim

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2017 20:10 • Print artikel

Voormalig F1-coureur van Renault en McLaren Heikki Kovalainen gaat tijdens de DTM-finale in Hockenheim een demo geven met de Lexus LC500 uit het Japanse Super GT. Naast Lexus komt ook Nissan tijdens de demo in actie. De Nissan GT-R wordt bestuurd door Ronnie Quintarelli.

2-017 DTM Kovolainen


“Het is een perfecte kans om de aantrekkingskracht van deze Japanse Super GT-auto’s te tonen”, zegt Kovalainen tegenover het Engelse Autosport. “Voor mij is het de eerste keer dat ik terug ben na het vertrek uit de Formule 1, op een Europees circuit. De DTM staat goed bekend in Japan en heeft vele overeenkomsten met het Super GT. Het wordt een gaaf weekend voor ons allemaal.” De Fin en Quintarelli gaan op vrijdag dertig minuten rijden en op de racedagen op zaterdag en zondag vijftien minuten.

“Het is een grote eer om Nissan op Hockenheim te vertegenwoordigen en om de auto hier te rijden”, zegt Nissan-rijder Quantarelli. “De Super GT is een ongelofelijke raceklasse. Eindelijk hebben we de kans om onze auto’s in Europa te tonen.” DTM-directeur Gerhard Berger noemt de komst een goed teken voor de toekomst van de DTM. De Duitse organisatie werkt met het Japanse kampioenschap aan een standaardset regels.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS