DTM

Vertrek Maxime Martin was ingegeven door onzekere toekomst DTM: "Vertrek van Mercedes eind 2018 bezorgt mij veel vragen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 december 2017 15:31 • Print artikel

Het besluit van Maxime Martin om de stap van de DTM met BMW naar het FIA World Endurance Championship met Aston Martin te maken, is ingegeven door onduidelijkheden over de toekomst van het Duitse toerwagenkampioenschap. Met het vertrek van Mercedes aan het einde van 2018 hangen er immers donkere wolken over de klasse.

Maxime Martin


"Om honderd procent eerlijk te zijn bezorgt het vertrek van Mercedes eind 2018 mij veel vragen over de toekomst van de DTM", zegt de Belg tegen het Engelse Autosport. "Het is voor een deel ook carrièreplanning. Ik heb in vijf jaar veel met BMW bereikt. Voordat ik nadacht over een vertrek uit de DTM, was ik al op zoek naar een nieuwe uitdaging."

"Ik heb altijd contact gehouden met Aston Martin. Ze komen met een volledig nieuwe auto en steken veel energie in het raceprogramma. De GTE-Pro wordt meer en meer intens en er komen meer fabrikanten. Bij de DTM zijn veel vraagtekens, waardoor dit het perfecte moment voor een nieuwe uitdaging is."

In de afgelopen jaren pakte Martin met BMW drie raceoverwinningen in de DTM en kende hij geen slechte seizoenen. "Mijn grootste teleurstelling is dat ik geen kans op het DTM-kampioenschap heb gehad. De DTM is lastig, zwaar en je moet alle geheimen leren kennen. Het is jammer dat ik geen titelkans heb gehad, maar ben ook trots dat ik er dicht bij zat."

Martin is trots op zijn prestaties in de DTM. "Dit seizoen was ik echt constant, ik zat er altijd bij. Marco Wittmann was de afgelopen vier jaar de sterkste, maar ik zat er kort achter. Ik was de tweede BMW over de afgelopen vier jaar in veel standen. Ik denk dat veel mensen minder van me verwacht hadden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS