DTM

Toch een rol voor Daniel Juncadella in de DTM: "We wilden Max zich laten concentreren op..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 april 2017 07:31 • Print artikel

Daniel Juncadella blijft betrokken bij het DTM-programma van Mercedes, ondanks dat de coureur zijn stoeltje deze winter bij het merk verloor. De Spanjaard reed van 2013 tot en met 2016 in de toerwagenklasse, maar werd in de winter gepasseerd toen de deelnemende fabrikanten besloten het aantal auto’s van acht naar zes terug te brengen.

Daniel Juncadella

De coureur heeft zich voor dit jaar verzekerd van een fabrieksprogramma bij het Duitse automerk in de GT’s. Zo rijdt Juncadella in de Blancpain Series voor ASP en in de VLN met Black Falcon. Daarnaast is de coureur dit jaar zes van de negen races reserve in de DTM.

Eerder kondigde het merk uit Stuttgart Maximilian Gunther aan als reservecoureur, maar men wil dat de coureur zijn focus vooral legt op het binnenhalen van de Europese Formule 3-titel. In geval van zes weekenden vallen de wedstrijden van de DTM en de Formule 3 samen, waarbij zelfs twee weekenden op hetzelfde circuit wordt gereden. Gedurende deze weekenden wordt Juncadella dus ingezet.

“Aangezien sommige van de DTM-raceweekenden samenvallen met zijn verplichtingen in het FIA Formule 3 Europees kampioenschap, wilden we Max zich laten concentreren op zijn races in de Formule 3.” Dat een reserverol in het toerwagenkampioenschap lonend kan zijn, bewees Felix Rosenqvist vorig jaar. De Zweed verving Esteban Ocon toen de Fransman in de Formule 1 bij Manor instapte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS