DTM

Timo Scheider neemt huilend afscheid van de DTM: "Twee dagen geleden..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2016 07:56 • Print artikel

Timo Scheider, tweevoudig DTM-kampioen, neemt na het seizoen afscheid van de Duitse toerwagenklasse. De Duitser reed in totaal 17 seizoenen in de DTM. Daarmee rijdt de coureur zijn laatste wedstrijd dit weekend in Hockenheim. De nu 37-jarige Duitser debuteerde in 2000 met Opel, maar stapte in 2005 over naar het GT-racen met Maserati en deed tevens de A1GP. In 2006 keerde Timo Scheider terug in de DTM en reed maar liefst elf seizoenen voor het merk met de vier ringen. Het was echter niet de keuze van de Duitser.

DTM Timo Scheider

“Ik kreeg twee dagen geleden een telefoontje dat me vertelde dat mijn contract met Audi niet verlengd werd”, reageerde Timo Scheider tijdens een ingelaste persconferentie, “Ik ga met pensioen en dat is zeker een van de meest emotionele momenten van mijn leven. Na zoveel positiefs en zoveel negatiefs, heeft het mij de persoon gemaakt die ik nu ben. Ik wil aan iedereen die betrokken was bij mijn DTM-carrière, dank je wel zeggen. Ik maak dit enerzijds met plezier bekend en op een andere manier met verdriet dat ik bij mijn laatste DTM-race ben.”

Na de bekendmaking draaide Timo Scheider weg van het publiek en brak in tranen uit, waarna hij omhelst werd door zijn Audi-teamgenoten. De laatste zes seizoenen kon Timo Scheider de prestaties uit het verleden niet meer leveren en stapte over van Abt naar Phoenix in 2014.

“Ik ben zeker dat de DTM voor de rest van mijn leven in mijn hart blijft”, aldus de Audi-coureur. De coureur sluit echter de deur naar de autosportwereld niet. Zo ziet Timo Scheider zichzelf graag het World Rallycross kampioenschap gaan rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS