DTM

Timo Glock en BMW toppen op de laatste DTM testdag op Monteblanco + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 26 februari 2016 11:52 • Print artikel

BMW Motorsport nam het stokje over van Audi als het gaat om het leiden van de tijdenlijst. De derde en laatste testdag op het circuit van Monteblanco zorgde voor dat Timo Glock bovenaan eindigde met een tijd van 1m21.311s.

BMW DTM Test

De Duitser nam samen met merkgenoot Augusto Farfus het stuur over van Marco Wittmann en Bruno Spengler en reden in totaal 294 ronden te samen in de BMW M4 DTM.

Mattias Ekstrom was opnieuw de beste Audi Sport coureur. De Zweed noteerde de afgelopen twee dagen de snelste tijd, maar moest nu genoegen nemen met de tweede tijd op +0.618s van de tijd van Glock.
Op drie duizendste achterstand op de tijd van Ekstrom finishte Paul Di Resta als derde in de nieuw Mercedes C63 DTM. De top vijf werd gecompleteerd door Jamie Green op de vierde positie gevolgd door Augusto Farfus op de vijfde positie.
Problemen waren er voor Gary Paffett. De Brit kende technische problemen met zijn C63 DTM en finishte daardoor als laatste op de derde testdag.

De volgende test van de DTM vindt plaats op de Hockheimring van 5 tot en met 8 april.

UITSLAG DTM Test Monteblanco dag 3
1. Timo Glock 1:21.311
2. Mattias Ekström +0.618
3. Paul Di Resta +0.621
4. Jamie Green +0.832
5. Augusto Farfus Jr. +0.967
6. Gary Paffett +1.104

De kick-off van het DTM-seizoen is in het weekend van 6/8 mei op het circuit van Hockenheim. Het DTM-kampioenschap komt ook naar het CircuitPark Zandvoort en wel in het weekend van 15 tot en met 17 juli. Midden in de zomervakantie en het zal wel druk zijn aan de kust. Wees er dus snel bij met het boeken van uw hotelovernachtingen.

Hotels in Zandvoort

Hotels in Haarlem

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS