DTM

Prema Power bestraft voor DTM-taxiritten van haar coureur

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2017 12:36 • Print artikel

Het Prema Power Team heeft een boete van de FIA op de deurmat gekregen. Die werd opgelegd omdat Mercedes-junior Maximilian Gunther tijdens de openingsrace in Hockenheim taxi-ritten met een DTM-bolide liet uitvoeren. De nieuwe regels stellen namelijk dat een coureur in het Europees Formule 3-kampioenschap niet vooraf op een circuit van de F3-kalender mag rijden, zonder dat de FIA hiervan dertig dagen van tevoren op de hoogte is gebracht.

2017 DTM


Door het Italiaanse team werd niet van tevoren gemeld dat Gunther deze activiteiten ging uitvoeren op het Duitse circuit, waar de laatste ronde van het F3-kampioenschap in oktober wordt verreden. Prema Power heeft een boete van 2.500 euro gekregen, waarvan 2.000 euro voorwaardelijk is.

In een officiële verklaring meldt de FIA:
Na uitgebreide overweging van de zaak, hebben de stewards besloten dat de coureur deelnam in een officieel promotioneel evenement waar VIP-gasten in een auto werden rondgereden.

Het was een algemeen misverstand van de coureur met betrekking tot artikel 22.6 dat van toepassing is voor alle gemotoriseerde voertuigen op elke circuit van de FIA F3-kalender.

De straf is gelijk aan degene uitgedeeld aan Carlin in Monza ten aanzien van Jake Dennis rijden op het Italiaanse circuit in de Blancpain Endurance Cup.


F3-coureur Joel Eriksson deed soortgelijke activiteiten in Hockenheim, maar krijgt geen straf. Naar verluidt heeft BMW zich wel gehouden aan de periode van 30 dagen. Door de opgelegde boete zijn er wel vragen of DTM-fabrikanten gebruiken kunnen maken van Formule 3-coureurs tijdens de weekenden waar de races samenvallen van de twee kampioenschappen. De FIA wil hierover geen officiële reactie geven. De indicaties zijn echter dat het toegestaan is. De regels hebben namelijk niet ten doel om coureur te laten stoppen met promotionele activiteiten. Waar Eriksson de activiteiten in deze weekenden voor zijn rekening gaat nemen, heeft Gunther inmiddels laten weten dat niet te doen. De coureur wil zich in deze weekenden vooral op de F3-richten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS